miercuri, 5 decembrie 2012

Se închid robinetele furtului



Am ascultat din nou, o intervenţie neutră şi pacifistă, conform fişei postului, a preşedintelui României. Doamne, câtă energie şi cât timp irosite de pomană, în defavoarea credibilizării României pe plan extern! Acuzele că opoziţia este condusă de mitomani şi bolşevici va produce hohote de râs în Occident, dat fiind că persoanele vizate, sunt mult mai tinerii Crin Antonescu şi Victor Ponta. Care cu siguranţă nu au fost informatori ai Securităţii. Un lucru de minimă logică, este că lista lungă prezentată de Traian Basescu nu poate să fie o pagină de strategii electorale a USL cu doar 3 zile înainte de încheierea campaniei electorale. Este elementar,
că nici o formaţiune politică nu are capacitatea preşedintelui de a ieşi după moft, pe toate televiziunile să influenţeze  populaţia în doar 3 zile.
Asta se întâmplă după ce Traian Băsescu a avut 8 ani la dispoziţie să critice, să dea indicaţii preţioase tuturor politicienilor din România, dar mai ales să repare ceva. Nu a făcut-o pentru că nu a vrut, aşa înţelege domnia sa politica. Acum se face că vrea să impună prim ministru pe vreun alt Boc, de parcă interesele României ar fi mai bine cunoscute de domnia sa decât de milioanele de cetăţeni pe propria lor piele. Eu vă citez doar atât:
Articolul 103 din Constituţia României sună astfel:
Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
În Republica Franceză, deşi Constituţia celei de-a V-a Republici, adică perioada de după 1958, când a fost votată, spune la articolul 8 că :
Preşedintele Republicii numeşte Primul-ministru, şi atenţie, vorbim de Republică prezidenţială, nu parlamentară ca România, nu s-a întâmplat niciodată ca preşedintele francez să nu trebuiască să accepte propunerea majorităţii parlamentare. Din franceză am primit noi înţelesul politic al noţiunii de coabitare între preşedinte de o culoare şi prim ministru de alta.
Singura explicaţie pentru care există aceste atacuri zilnice, este menţinerea interesului votanţilor PDL să mai participe la vot, pentru a minimiza pe cât e posibil înfrângerea. Înfrângere din care politicienii PD, îşi vor pierde privilegiile, dar din fericire va avea de câştigat întreaga populaţie, inclusiv proprii lor votanţi, pentru că câteva robinete ale furtului deja s-au închis, şi urmează altele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu