sâmbătă, 8 septembrie 2012

Naşterea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mică)



Într-o lume  dominată de lipsa răbdării, Maica Domnului este un model desăvârşit de răbdare. Ea Însăşi S-a născut ca rod al rugăciunii şi al îndelungii răbdări a părinţilor ei, Drepţii  Ioachim şi Ana. Evreii considerau familia care nu avea copii ca fiind blestemată de Dumnezeu din cauza unor păcate grave, care au atras blestemul divin. Pe acest fond, Părinţii Maicii Domnului au suferit o viaţă întreagă. Cu toate acestea ei şi-au păstrat vie credinţa şi nădejdea în Dumnezeu, iar răsplata de care s-au bucurat a fost una pe măsura îndelungii lor răbdări.
 Dumnezeu i-a binecuvântat să fie Părinţii celei care avea să devină Aleasa cerului ca să Îl nască în lume pe Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii.
            Naşterea Maicii Domnului este o sărbătoare a bucuriei, căci prin Naşterea Ei avea să se apropie eliberarea omenirii din blestemul de demult şi să se realizeze „taina cea din veac ascunsă şi de îngeri neştiută”. Fecioara Maria este un model de ascultare, de iubire, de iubire a rugăciunii şi a lui Dumnezeu, de curăţenie trupească şi sufletească.
            La 30 de kilometri de Tîrgu-Mureş, se află satul Filitelnic (comuna Bălăuşeri). In acest mirific ţinut dintre dealuri, se află biserica unde slujeşte părintele Ioan. Cu mai bine de 10 ani în urmă, el a pornit construcţia Bisericii din Filitelnic, cu hramul "Naşterea Maicii Domnului”. Frumoasa biserică din Filitelnic, gatită de sărbătoare, a devenit neîncăpătoare datorită numărului mare de credincioşi.
            Să urmăm cu toţii trăirea Maicii Domnului şi să avem parte de binecuvântarea lui Dumnezeu, păstrându-ne frumuseţea sufletească, iar celor care poartă numele Fecioarei Maria să le  dorim un sincer  şi călduros „LA MULŢI ANI!”, sănătate, bucurii şi fericire veşnică!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu