marți, 11 septembrie 2012

EXERCIŢIU DE MEMORIE



Vă voi provoca la un nou exerciţiu de memorie, fără să fiţi dumneavoastră cei testaţi.
În România, în premieră mondială, în urma unei aşa zise lovituri de stat, în urma unui vot de 1 la 8, mai exact 900 mii împotriva a 7,4 milioane, cel destituit se urcă lejer înapoi pe fotoliu. În ce măsură instituţiile statului au încălcat Constituţia, pentru că indivizi numiţi de Traian Băsescu ne-au tratat ca pe analfabeţi, cum şi când legile şi experienţa democratică a UE au fost interpretate după ureche, în ce măsură alţii s-au amestecat în politica noastră internă, vom vedea în timp. Dar, ce depinde de noi să facem şi stă în puterea noastră de cetăţeni care plătesc nişte papagali ce îşi îmbogăţesc gaşca, este încă un vis din care trebuie să ne trezim.
Şi acum, să vă dau un citat, cu rugămintea să recunoaşteţi autorul:
„Nu în ultimul rând, aş face observaţia că au fost destule dificultăţi în desfăşurarea celor două evenimente politice, în desfăşurarea simultană a celor două evenimente politice şi, regretabil, pentru prima dată am văzut oameni politici îndemnând să nu se meargă la vot, la referendum. Sigur, nu pot analiza impactul acestor îndemnuri; el nu a fost semnificativ, dar gestul unor oameni politici iresponsabili care îndeamnă românii să nu se prezinte la un moment în care pot decide este discutabil şi mi-a creat sentimentul că mulţi dintre oamenii politici importanţi au un nivel de responsabilitate scăzut. Regretabil, pentru că ori au deţinut, ori deţin funcţii foarte înalte în statul român.”
Dragi cititori, este Traian Băsescu în noiembrie, anul de graţie 2007. Credeţi cumva că atunci greşea şi în 2012  a fost corect şi responsabil îndemnând să se stea acasă?
Ieri 10 august, Preşedinele Traian Băsescu i-a primit, la Palatul Cotroceni, pe reprezentanţii Comisiei de la Veneţia. Vorbim de acea Comisie de la Veneţia care recomanda României să scoată limita numerică a cvorumului din matematica referendumului. Şeful statului le-a comunicat oficialilor Comisiei că Guvernul României şi majoritatea parlamentară au făcut mai multe abuzuri.
Citez: "Prima concluzie este că, într-un fel sau altul, instituţiile române rezistă la presiunile politice. În cele din urmă, instituţiile din România au reuşit să stea în interiorul misiunii fiecăreia, fie că vorbim de Curtea Constituţională sau de procurorul general sau de DNA. Şi acesta este un motiv de satisfacţie pentru mine. Nu am fost surprins pentru că eu cunosc evoluţiile instituţiilor româneşti din ultimii opt ani. Pe de altă parte, concluzia mea este că în acest moment România are instituţii capabile să reziste presiunilor politice”.
Având în vedere că membrilor instituţiilor amintite de Traian Băsescu, nu li s-a mişcat un fir de păr, fie că au avut dosar de colaborare cu Securitatea, fie că au condamnări graţiate, fie că au lucrări copiate şi continuă să ni se prezinte a fi cele mai mari competenţe, fie că, fapt dovedit, au fost numiţi de Traian Băsescu împotriva prevederilor legale în vigoare. Atunci, despre ce abuz vorbeşte? Nu cumva pune în cârca altora stilul PD?
Până la urmă, după atâta reformă în sănătate unde se moare pe capete, atâta reformă în învăţământ prin buzunărirea bugetarilor, tăierea pensiilor, după acordarea de grade de colonel unor oameni cu servicii deosebite în folosul –ştim-noi-cui, unii fără să fi trecut prin armată, fără îndoială, de vină sunt cei care au fost la în opoziţie 4 ani. Şi de la care se aşteaptă să facă minuni în câteva luni...
Pentru visători, voi aminti că PD-ul a condus România timp de 4 ani, că Traian Băsescu a făcut parte din aproape toate guvernele ultimilor 23 de ani şi că în clipa actuală, Partidul Democrat este de departe cea mai mare putere economică a României.
Ca să citez “un clasic în viaţă”: acolo sunt banii dumneavoastră !
            Toate cele bune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu