marți, 29 martie 2011

Cioburi din politica românească

Dragi cititori pentru început, un lucru bun:
Candidatul Alianţei de Centru Dreapta, Sorin Bizo, liberal susţinut de Uniunea Social-Liberală, a câştigat alegerile pentru Primăria Apold în 20 martie, învingându-l în turul doi pe contracandidatul său, Emil Todoran, din partea Partidului Democrat. În urma scrutinului, Sorin Bizo a obţinut 819 voturi iar Emil Todoran a obţinut 647 sufragii. Din totalul de 2343 de cetăţeni înscrişi pe listele electorale permanente la Apold s-au prezentat la urne 63%, această prezenţă fiind considerată cea mai mare din ultimii 20 de ani, la alegerile locale. Felicitări! Şi-acum, urmează partea tristă:
Dacă vă mai amintiţi, domnul Blejnar a spus că a primit din Elveţia o listă cu 12 persoane care au conturi în Elveţia în valoare totală de 50-60 de milioane de euro, pentru care iau dobânzi în ţara cantoanelor şi nu plătesc nici un impo¬zit statului român. Şi că va urmări să vadă sursa veniturilor care au dus la aceste economii depuse în Elveţia. Afirmaţiile au fost contrazise de reprezentanţii Fiscului din Elveţia: "Nu credem că este vorba despre bani nedeclaraţi. România primeşte anual informări de la noi cu privire la do¬bân¬zile din depozite", au declarat ei. Aceştia au mai precizat că persoanele care au conturi în Elveţia pot alege între impozitul reţinut de băncile elveţiene unde au conturile, şi plata impozitului pe dobânzi în România, potrivit acordului privind impozitarea depozitelor între UE şi Elveţia.
Cu alte cuvinte, toate cele 12 persoane de pe lista lui Blejnar au optat singure ca banca elveţiană să informeze Fiscul român despre dobânzile pe care le primesc în Elveţia?. Sunt evazionişti cei care singuri au ales să se anunţe Fiscul român despre câştigurile lor ? Elveţienii zic că sunt oameni cinstiţi. Să fie cumva elveţienii duşi cu pluta? Hmmmm!
Evenimentele din Japonia au produs în România o remarcă cinică din partea primului ministru, referitor la avionul trimis în Japonia să aducă românii în ţară, mulţi dintre ei cu copii mici: “Nu facem acte de caritate în plină criză”… În acealşi ton, Ministrul de externe al României, Teodor Baconschi a afirmat că românii din Japonia câştigă bine şi pot să îşi plătească biletele. Permiteţi-mi un comentariu şoptit:
- Domnilor miniştrii, în Japonia salariile nu sunt mari, şi acolo se munceşte pe brânci, nu se fură ca în România, asta dacă nu ştiaţi! De fapt ştiţi, de ce vă faceţi că plouă?
Cu multă întârziere, aflăm că raportul Curţii de Conturi pentru 2009 arată cum acest guvern, în plină criză a dispus discreţionar prin hotărâri de guvern, de cca. 700 de milioane de euro pentru cheltuieli neprevăzute. Probabil, pentru aceşti guvernanţi, pot fi neprevăzute, de exemplu, plimbările internaţionale fără folos României, nu cutremurele, nu tsunami-ul sau radiaţiile din centralele nucleare avariate! Ca de exemplu, dacă mai ţineţi minte, delegaţia României, condusă de premierul Emil Boc, care a participat la Adunarea Generală a ONU, desfăşurată în perioada 21-24 septembrie 2010, unde a cheltuit, aproape 470.000 de dolari.
La postul de televiziune Realitatea, cu câteva săptămâni în urmă au fost daţi afară cei mai severi jurnalişti. Surprinzător, miercuri seara, preşedintele României a dat un interviu postului respectiv. Ciudat, după mazilirea celor doi, dintr-o dată, postul de televiziune nu mai aparţine mogulului rău? Nu mai e televiziune de atac? A devenit Sorin Ovidiu Vântu un mogul bun? Cine l-a absolvit de păcate de a schimbat aşa brusc poziţia preşedintelui ţării?
Să mai adăugăm, totuşi, faptul că tot ticăloşii de ziarişti au descoperit o bancă din Bucureşti care trimite obligatoriu clienţii din programul “Prima Casă” la 2 notari, dintre care unul se numeşte ... Ioana Băsescu. Cu siguranţă, este doar, o simplă întâmplare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu