joi, 13 ianuarie 2011

Proiect de hotărâre privind înfiinţarea de creşe în Municipiul Tîrgu-Mureş

PROIECT DE HOTĂRÂRE
privind înfiinţarea de creşe în Municipiul Tîrgu-Mureş

Având în vedere: Iniţiativa consilierului local Pui Sebastian, exprimată prin
Expunerea de motive , În conformitate cu prevederile art.2 alin.(2), art.8 alin.(1) şi (4) din Legea nr. 263/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea creşelor, completată cu Legea nr. 272/2009;
În baza art.36 alin. (3) lit. ,,b,, din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală,
republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
În temeiul art. 45 alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

Consiliul local al Municipiului Tîrgu-Mureş
HOTĂRĂŞTE:

Art.1. Se aprobă demararea investiţiilor privind înfiinţarea de creşe pentru crearea a minim 2.000 locuri, respectiv 17 creşe pentru creşterea, îngrijirea şi educarea timpurie a copiilor cu vârste cuprinse între 3 luni şi 4 ani cu respectarea legii de organizare şi funcţionare a Serviciului Public de Asistenţă Socială.
Art.2. Creşele îşi vor desfăşura activitatea în spaţiile ce urmează a fi construite sau amenajate la nivelul cartierelor din Tîrgu-Mures astfel încât să deservească populaţia din Tîrgu-Mureş cât mai aproape de locul de domiciliu.
Art.3. Finanţarea cheltuielilor necesare investiţiilor privind construirea şi amenajarea creşelor se va realiza din bugetul local şi prin accesare de fonduri nerambursabile din Fondul Social European, precum şi din alte surse constituite conform legii .
Art.4 Se aprobă cuprinderea în bugetul pe anul 2011 a sumei de 5.000.000 lei la capitolul investiţii cu destinaţia “ Proiect construire şi/sau amenajare creşe “.
Art.5. Serviciul Public de Asistenţă Socială Tîrgu-Mureş va lua măsurile necesare calificării personalului necesar în domeniul educaţiei şi dezvoltării timpurii a copilului în vederea reintegrării lor pe piaţa muncii.
Art.6. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredinţează executivul Consiliului Local al municipiului Tîrgu-Mureş prin serviciile de specialitate.
Art.7. Prezenta se comunică serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Tîrgu-Mureş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu