joi, 6 iunie 2013

Comedie la şedinţele Consiliului Local Tîrgu-Mureş



Extras  PV  26 martie 2013

Punctul nr. 3 – regim de urgenţă
Proiect de hotărâre privind prelungirea pe o perioadă de 5 ani a contractului de concesiune nr. 453/13.06.2003 asupra terenului situat în Municipiul Tîrgu Mureş str. Corneşti, în dreptul nr. 92 – 94, în suprafaţă de 200 mp, aşa cum este prevăzut în planul de situaţie anexat contractului  mai sus menţionat:
D-l consilier Pui: - este un proiect foarte bine fundamentat, este vorba despre prelungirea cu 5 ani a unei  concesiuni încheiate pe 10 ani  cu firma SC Radiotel SRL, de la Platoul Corneşti, care este indispensabilă vieţii noastre, a municipiului, oferă multe servicii, apeluri de urgenţă 112, serviciul SMURD, telefonie, echipamente de comunicaţii, comunicaţii de urgenţă ale Ministerului Sănătăţii, etc. Este nevoie de prelungirea acestui contract de concesiune. Are buletine de analiză oprivind radiaţiile electromagnetice, oamenii şi-au achitat tot ce trebuie faţă de primărie. Propun să votăm materialul aşa cum este.
D-l consilier Maior: - în  ce priveşte acest material, nu văd altceva decât
un interes personal al d-lui Pui, pentru că o societate privată care la ora actuală nu are nici măcar acordul STS-ului pe care noi îl avem în scris că doreşte să se mute de pe această antetă, cu semnătura d-lui general, nu văd de ce trebuie susţinut. Nu văd de ce trebuie ca cetăţenii din Târgu-Mureş să aibă probleme de sănătate, cancer sau alte boli din cauza acestor antene. Dacă sunt interese de genul “ajutăm privaţii pentru anumite scopuri”, este problema dv. Dar acest privat a fost de trei ori la Primăria Târgu-Mureş şi de trei ori l-am rugat să vină şi să reamplasăm acea construcţie împreună cu cei de la STS de la care avem adresă în scris că doresc reamplasarea acestei  antene. În rest, o astfel de construcţie încasează lunar 10-15 mii euro în funcţie de clienţii pe care îi are începând de la Radiotel, Vodafone, Orange, etc. Dacă cineva votează acest material înseamnă că are ceva personal cu acea societate, la ora actuală nu este normal ca cetăţenii din acea zonă să beneficieze de astfel de batjocură. Eu propun amânarea materialului până când veţi reuşi să veniţi cu o soluţie viabilă, cu un amplasament cu care să fie de acord şi cei de la STS şi arhitectul şef, chiar dacă această construcţie costă mai mult. Acea construcţie ca să poată prinde şi zona Tudor şi 7 Noiembrie, ea trebuie ridicată undeva cu 15-20 metri, fapt recunoscut de societatea în cauză. Nu oreşte amplasarea în altă parte, pentru că ar trebui să investească bani. La ora actuală noi avem pe  acel domeniu, şi mă mir că a trecut materialul în comisia de urbanism, acea construcţie este la jumătatea drumului aprobat de noi pentru extinderea zonei Grădinii Zoologice. Propun amânarea materialului.
D-na viceprimar Ciotlăuş: - cred că ne induce din nou în eroare dl. Maior când ne spune că noi am avea intrerese pe acest proiect, prin urmare îl acuză pe dl. Sebastian Pui. Vreau să spun că dv. domnule Maior din 2003 aţi acceptat un contract de concesiune pe acest amplasament şi aţi deservit această societate, ba mai mult, dv. aveţi un interes personal, deoarece colegul dv. de partid tocmai şi-a achiziţionat o casă în zonă şi este la colţul casei dânsului. Interesele păstraţi-le şi nu le daţi pe noi pentru că dv. “trageţi sforile” în Primăria Târgu-Mureş, nu Sebastian Pui.  Nu mai vorbesc de importanţa strategică a acestei probleme.
D-l consilier Maior: - în ce priveşte colegii mei de partid, eu le mulţumesc dacă reuşesc să se mute la Platou, pentru că înseamnă că au muncit la viaţa lor, dar în ce priveşte interesele dv. şi ale d-lui Pui, pentru o societate privată care să primească acordul pe 5 sau 10 ani ca să îmbolnăvească cetăţenii din acest oraş, cred că este o diferenţă ca de la cer la pământ.
D-na viceprimar Ciotlăuş: - în această perioadă de 10 ani nu s-au îmbolnăvit oamenii, a fost în regulă contractul şi brusc credeţi că altcineva are interese pe acel amplasament? Cred că durata pe care dv. aţi aprobat-o iniţial este mult mai mare decât ceea ce se propune astăzi.
D-l consilier Sabău: - eu am impresia că dl. Maior are certificat ORNIS. Acela este un certificat care îţi dă acces la informaţii cu character secret, topsecret, lucruri de genul acesta. Îl felicit, pentru că nu este uşor să obţi un  asemenea certificat, fiind verificat de foarte multe instituţii pentru a-l putea obţine. Cu titlu de exemplu, judecătorii care dau mandate de interceptare a convorbirilor telefonice, în general în România, trebuie în prealabil să aibă certificat ORNIS. De asemenea şi procurorii de la DNA au certificate Ornis. Este un lucru complicat de obţinut. De asemenea, eu citesc un înscris din anexa proiectului prin care Primăria Târgu-Mureş îşi exprimă acordul pentru vânzarea acestui imobil către concesionar, ori proiectul vizează mai puţin decât o vânzare, vizează doar o prelungire a concesiunii, dar există un principiu în drept: cine poate mai mult, poate şi mai puţin, ori nu se poate ca în 2012.03.29 primăria  să trimită o adresă societăţii prin care să spună că se poate cumpăra terenul în vederea furnizării acelor servicii de care vorbea dl. consilier, după care la o lună de zile distanţă, poate a intervenit o mutare în zonă şi Primăria trimite o adresă prin care respinge.
D-l consilier Benedek: - să fim mai serioşi, sunt nişte lucruri cunoscute. Sigur că nu poţi spune că un amplasament ca acesta creează cancer, dar rezolvat foarte serios şi oraşul s-a extins. Doi factori contribuie la apariţia unei boli ca şi cancerul, unul este predispoziţia genetică şi factorii favorizanţi. Acest amplasament este un factor favorizant.
D-l consilier Miheţ: - aş dori să fac câteva precizări ca să vă parafrazez. Dacă considerăm că s-a făcut o greşeală, nu înseamnă că trebuie să perpetuăm în ea. Condiţiile în care s-au eliberat autorizaţia, concesiunea şi autorizaţia pentru 10 ani în 2003, a fost conform legislaţiei în vigoare la acea vreme şi a proiectelor pe care municipiul le avea în derulare la acea vreme. De atunci s-au întâmplat anumite lucruri printre care, aşa cum spunea şi dl. Maior, proiectul Platoul Corneşti. Acel edificat, prin amplasare incomodează foarte mult ceea ce se doreşte a se amenaja. Pe mine mă surpinde solicitarea proprietarului acelei antene pentru prelungirea contractului, prin intermediul d-lui Pui, pentru că de luni de zile ne chinuim împreună cu dânsul să identificăm un alt amplasament de comun acord pe domeniul public pentru mutarea acestei antene, tot undeva în zona Platoului într-un punct mai înalt care să acopere printro rază mult mai eficientă, toată zona aceea de oraş. De unde până unde s-a ajuns la această hotărâre de prelungire a contractului pe amplasamentul existent după atâta muncă împreună, pentru că s-a depus efort din partea executivului, ADP-ul a ieşit, s-a identificat, s-a venit cu diferite avariante, cu argumente pro şi contra. Între timp, şi cei de la STS au venit cu solicitarea unei antene individuale tot în aceeaşi zonă. Eu zic că este foarte pripită solicitarea pe care aţi prezentat-o azi, ar trebui fundamentată şi în continuare consider că ar trebui gândit un alt amplasament în vecinătate, undeva mai departe de zona locuită şi care să nu deranjeze zona de agrement şi Grădina zoologică care s-a dezvoltat în ultimii ani.
D-l consilier Sabău: d-na architect, aş vrea să vă întreb cum aveţi dv. obiecţiuni de genul “mă miră propunerea unui consilier local”?
D-na arhitect Miheţ: - mă miră demersul respectivului de a apela la un consilier local în condiţiile, în care împreună am depus efort.
D-l consilier Sabău: - dv. vă miraţi de lucruri personale, nu de lucruri profesionale. Dv. sunteţi plătită de primărie nu să vă miraţi, ci să vă exercitaţi atribuţiile de serviciu.
D-na arhitect Miheţ: - m-am întâlnit cu acest domn de două zile şi am discutat de reamplasare, fără să ştiu că există pe ordinea de zi un astfel de material.
D-l consilier Sabău: - vă rog pe viitor să nu mai aveţi asemenea forme de prezentare vis-à-vis de proiectele unor consilieri locali.
D-na arhitect Miheţ: - mă miră demersul proprietarului acelei antene.
D-l consilier Sabău: - nu trebuie să vă mire, ci să vă faceţi treaba professional, ceea ce face un architect.
D-na arhitect Miheţ: - mi-am făcut-o. Mă mir acum să realizez că am muncit degeaba.
D-l consilier Maior: - haideţi să vedem dacă am avut sau nu dreptate, dacă există un interes. 
“Serviciul de telecomunicaţii speciale, d-lui doctor Dorin Florea – primarul municipiului Târgu-Mureş, adresă semnată de dl. inginer Marcel Opriş.
In contextul celor menţionate mai sus şi având în vedere că în acest moment Serviciul de Telecomunicaţii Speciale are spaţii tehnice şi/sau spaţii pe piloni metalici închiriate de la operatorii de telecomunicaţii la Platoul Corneşti, vă rugăm să analizaţi posibilitatea obţinerii de către  STS a unei suprafeţe de teren de aproximativ 250 mp în zona Platoul Corneşti unde ar putea fi instalat un pilon de telecomunicaţii”.
Din cauza aceasta graba atât de mare, pentru că dânşii ştiu  că cei de la STS doresc amplasarea unui asemenea stâlp şi vor putea să dea voie dacă noi nu-l construim ca şi primărie, şi altora dar bineînţeles într-o altă parte decât cea în care este acum, pentru că afectează grav comunitatea de acolo. Nu am vrut să intru în aceste detalii, dar îmi pare rău că ajugeţi să susţineţi materiale  care sunt în interesul firmei şi în momentul în care există un interes al firmei să se  grăbească cu acest lucru. Poate că e normal la dv. în partid să susţineţi astfel de oameni.
D-l consilier Brişcaru: - până la urmă am înţeles, d-na viceprimar, dl. consilier, are firma un interes. Numai că de pe înregistrare ar putea fi şi un drăguţ denunţ calomnios aici.
Eu revin la întrebarea pe care colegul nostru a formulat-o şi e legată de alte speţe din municipiul Târgu-Mureş, de ce în urmă cu un an de zile doreai să-i vinzi terenul acestei societăţi şi îţi dădeai acceptul în scris, iar astăzi te opui cu vehemenţă sub pretextul că iradiază pe cineva şi produce cancer în cap, acceptul pentru a-i prelungi un contract de concesiune. Eu aici aş vedea că este o problemă, în a refuza cu vehemenţă prelungirea unui document pe care anterior nu doar că l-ai avut pe o durată mult mai lungă, ci ai fost de acord să-i vinzi terenul. Oare nu are legătură şi cu speţa de tip Lidl din spate de la Lukoil, cu accesul pe care firma nu-l primeşte de la primărie, pentru a ieşi în drum şi stă cu investiţia în municipiul Târgu-Mureş, apropo de discuţiile cu privire la susţinerea de către o administraţie prietenoasă a investiţiilor în municipiu pentru realizare de investiţii pentru creere de locuri de muncă. Despre asta este vorba. Avem toate datele, avem o solicitare din partea colegului nostru, conformă cu solicitările mai vechi ale Primăriei municipiului Târgu-Mureş care a fost de acord cu încheirea unui contract, ulterior Primăria municipiului Târgu-Mureş se oferă să-i vândă acest teren pentru că avem o corespondenţă scrisă şi în acest moment, de prelungire a contractului pe o perioadă determinată, şi nimic mai mult.
D-l consilier Maior: - nefiind în consiliu, e normal să nu cunoască. Domnule Brişcaru, dacă aţi fi studiat atent materialele, aţi fi văzut că există o hotărâre de consiliu de un an şi jumătate, prin care eram obligaţi să trimitem la toate societăţile o înştiinţare, prin care, dacă doreau în urma analizării Primăriei municipiului Târgu-Mureş să vină şi să facă o propunere care ar fi trecut prin consiliul local, dar nu ştiţi lucrurile acestea pentru că nu eraţi în consiliu.
D-l viceprimar Jozsa: – citesc în material că expiră la 25 mai, văd că are SMURD-ul, şi alte instituţii.  Dacă aţi fi de acord, domnule consilier, să  ajungem la consens să prelungim măcar anul acesta, cu termenul, încât la 31 decembrie  expiră totul şi să-şi caute o altă locaţie. Până atunci, şi STS-ul şi fiecare  îşi rezolvă problema. E propunerea mea, având în vedere că e SMURD-ul, spitalul, totuşi trebuie să rezolvăm. Dacă sunt alte posibilităţi ca aceste instituţii până la 27 mai să plece de acolo, atunci e ok, dacă nu este altă posibilitate să-şi monteze altundeva o antenă, consider că ar trebui să prelungim măcar anul acesta, ca să le dăm posibilitatea să-şi monteze altundeva antena.
D-l consilier Soos: - propun amânarea materialului, pentru că nu avem în documentaţie un plan de situaţie, cum ar afecta dezvoltarea Platoului Corneşti această locaţie, nu avem un material de la un arhitect. Acelaşi lucru ca şi la statuia lui Suto Andras, nu vreau să fac legătura între cele două  materiale, dar trebuie să fie întocmit materialul ca să înţelegem ce este în spate. Nu sunt împotrivă, se poate prelungi dacă se dovedeşte că este ok informaţia.
D-l consilier Sîmpălean: - este o propunere de amânare, supun la vot.
Cine este pentru? – 11 voturi
Cine este împotrivă? – 5 voturi (Benedek I., Loghin L., Sîmpălean D., Ciotlăuş I., Sabău O.)
Cine se abţine? –  3 abţineri (Brişcaru C:,  Pui  S., Jozsa T.)
Proiectul de hotărâre s-a amânat


                Extras PV 29 aprilie 2013

Punctul 3 din ordinea de zi
Proiect de hotărâre cu privire la prelungirea pe o periodă de 5 ani a contractului de concesiune nr. 453/13.06.2003 asupra terenului situat în Municipiul Tîrgu Mureş, str. Corneşti, în dreptul nr. 92 - 94, în suprafaţă de 200 mp, aşa cum este prevăzut în planul de situaţie anexat contractului mai sus menţionat:
D-l consilier Peti: - avem varianta II la acest material.
D-l consilier Pui: - am văzut acum că este varianta II. În calitate de iniţiator, nu m-a întrebat nimeni nimic. Nu sunt de acord cu varianta II, se poate modifica, fără art. 3 şi 4 şi cu o modificare la art. 1 după CS Radiotel SRL să se scrie pe o perioadă de cinci ani. Restul pică.
D-na viceprimar Ciotlăuş: - referitor la acest pilon de comunicaţii, în primul rând în şedinţa precedentă am avut o informare din partea Instituţiei Prefectului, care ne notifică privind pericolul întreruperii comunicaţiilor, şi de asemenea, ne pune în vedere să luăm urgent măsuri şi să informăm asupra situaţiei.
În al doilea rând, cu toate că am fost de acord cu toţii că susţinem mediul privat în oraş, astăzi se vine cu o variantă în care vrem să distrugem acel privat, vrem deja o investiţie care deserveşte un astfel de serviciu, să fie anulată şi să vină primăria să mai piardă 200 mii euro ca să-i arunce pe geam. Ne batem joc de banul public investind în acelaşi lucru. Cred că nu suntem consecvenţi, ori sprijinim mediul privat corect şi onest. Am citit propuneres STS-ului care este o recomandare şi se sugerează ca primăria să finanţeze o astfel de investiţie, dar de ce? Să-i scutească de costuri. Această investiţie nu va fi generatoare de venituri penbtru primăria Tîrgu-Mureş. Eu cred că varianta cu prelungirea este mult mai onestă în acest moment, faţă de mediul privat pe care-l susţinem cu toţii cel puţin la nivel declarativ.
D-l consilier Bakos: - am rezerve cu 200 mii, nu am prea văzut hotărâri cu circa 200 mii euro, aş tăia art. 3 şi aş lăsa varianta 3 aşa cum este; fără sumă, pentru că oricum ne angajăm la art. 1 la edificarea unui turn de comunicaţii, iar suma urmând ca atunci când este un studiu de fezabilitate, de prefezabilitate sau ce trebuie la asemenea situaţii, un studiu de oportunitate, şi după ce se demarează aceste lucruri putem să stabilim şi suma. Mi se pare destul de caraghios circa 200 mii euro. Pînă unde e circa, până la 150 sau 250? E relativ.
D-l consilier Maior: - dacă o citiţi adresa informală c 200 mii. Am spus că suma de circa 200 mii euro, de ce? Până în 200 mii euro să ne angajăm, pentru că acolo scria de betoane, de tras curent, lucruri care există deja pe platormă. Mai mult, cei de la STS au deja un studiu de fezabilitate şi au eliberat un certificat de urbanism. Sau, în lor de circa, să fie până la.
D-l consilier Peti: - avem următoarele amendamente, la art. 1 până la 5 ani fără 3 şi 4. dl. Bakos a propus la art. 3 să se scrie cel mult 200 mii euro. Conform procedurii, trecem la vot varianta II în forma iniţială, cu cel mult 200 mii euro.
D-l consilier Pui: - vă rog să supuneţi la vot varianta iniţială, nu varinata II.
D-l consilier Peti: - supun la vot materialul în varianta I propusă de iniţiator.
Cine este pentru? – 7 voturi (Ciotlăuş I., Brişcaru C., Sabău O., Pui S., Loghin L., Peti A.., Puiac C.)
Cine este împotrivă? – 8 voturi
Cine se abţine? – 4 abţineri (Fărcaş I., Haller B., Gujan L., Soos Z.)
Respins
Supun la vot varianta II , cu art. 3 modificat în cel mult 200 mii euro, în loc de circa.
Cine este pentru? – 14 voturi
Cine este împotrivă? – 1 vot (Pui S.)
Cine se abţine? – 4 abţineri (Ciotlăuş I., Brişcaru C.,   Loghin L., Puiac C.)
Respins
Supun la vot varianta 2 cu amendamentul făcut de dl. pui, fără art. 3 şi 4.
D-l consilier Maior: - ca să fie legală şi să se adopte, dacă scoatem din art. 1 se aprobă prelungirea contractului, atunci cu jumătate plus 1 celelalte articole pot să treacă.
A treia variantă este art. 1: se edifică un turn de comunicaţii de către primăria Târgu-Mureş în zona Platoului Corneşti. Sumele necesare realizării turnului de comunicaţii de până la 200 mii euro fără TVA se vor aloca din rezerva bugetului local pe anul 2013, asupra investiţiei se vor efectua studii necesare şi procedurile se vor derula în condiţiile legii.
Art. 5: cu ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri se încredinează Direcţia Economică şi Administraţia Domeniului Public.
D-l consilier Sabău: - nu am înţeles propunerea. Art 1 rămâne neschimbat?
D-l consilier Maior: - schimbat. Nu se mai prelungeşte, a căzut prelungirea. Construieştre primăria. În momentul în care are hotărârea de consiliu.
D-l consilier Brişcaru: - hotărârea a trecut. Cu jumătate plus 1 din numărul consilierilor în funcţie a trecut; prelungirea contractului; aşa cum a trecut şi prelungirea contractului cu Siletina, cu jumătate + 1 şi nu a mai fost atâta zbatere juridică şi metafizică. Acest material în forma prezentată anterior, cu 14 voturi a trecut. Dacă primăria vreodată,, pe baza bugetului aprobat, că 200 mii euro doar unora li se par bani puţini când folosesc resurse publice, va ava un proiect pentru realizarea unei astfel de antene, poate va face şi antene primăria, fiindcă văd că avem tot felul de preocupări. Până în acest moment, ca să nu  se sisteze comunicaţiile şi să dăm posibilitata toţi să  opereze pe aceste servicii. Hotărârea în forma prezentată în a doua variantă a trecut
D-na secretar Cioban: - am mai spus,  tot ceea ce înseamnă patrimoniu, înseamnă două treimi. Legea stabileşte acest lucru, trebuie 16 voturi.
D-l consilier Bakos: - ce se întâmplă dacă tăiem art. 2, 3, 4? Este intenţia d-lui Pui, că se prelungeşte contractul până la edificarea unui turn de comunicaţii. La şedinţa următoare votăm suma. Se prelungeşte contractul până la rezolvarea tuturor problemelor de comunicaţii. Fără art. 3 şi 4.
D-na viceprimar Ciotlăuş:-  se pare că mai nou, noi fabricăm proiecte şi venim cu amendamente, cu propuneri pe care nimeni nu şi le însuşeşte şi nu şi le asumă. Eu personal nu mai votez astfel de proiecte.
La ultima şedinţă de consiliu am avut o informare din partea Instituţiei Prefectului  nu ştiu câţi dintre dv. aţi citit-o. Ni se solicită reanalizarea şi revocarea unor acte administrative pe care le consideraţi adoptate cu încălcarea unor  dispoziţii legale şi ne enumeră mai multe proiecte de hotărâri pe care le-am luat exact în acest fel, că le-am modificat după cum am vrut noi în consiliu local. Hotărârea de consiliu privind modificarea HCL privind aprobarea noului regulament de ridicare a maşinilor, HCL privind aprobarea scutirii de plată pentru automobilele hibrid, HCL privind transportul local, toate au fost revocate de instituţia Prefectului. D-na secretar nu ne avertizează că facem aceleaşi greşeli, ne asumăm nişte acte administrativ ilegale, în necunoştinţă de cauză. Poate nu avem rele intenţii, ci doar propuneri aşa, de circa 200 mii euro. Ce contează că e ban public şi că există deja o asemenea investiţie care funcţionează. Vă propun să o dărâmăm că facem alta. Mai nou, primăria este un obiectiv de afaceri. Şiţa schimbat obiectul de activitate, câtă vreme este şi trecută pe persoană fizică.
D-l consilier Brişcaru: - considerând conform legii să materialul a trecut şi nu mai avem despre ce discutăm pentru că sunt prea multe opinii personal exprimate. Aş vrea să ridic o problemă reală cu privire la aceste informări care circulă între consilieri. Am studiat materialul, notificarea amplă venită de la prefectură, că nu mai e cum era pe vremuri, asupra tuturor acelor puncte, dacă luaţi procesele verbale ale şedinţelor în aceste şedinţe de consiliu, acele lucruri au fost invocate şi puse în vederea d-nei secretar ca lucrurile să nu se deruleze în acea direcţie. Rugămintea mea este, pentru prima şedinţă ordinară a consiliului local, vis-a-vis de aceste informări ale prefectului, notificările, să ne fie puse toate, pentru că vor avea şi consecinţe juridice dacă prefectul nu renunţă la punerile în vedere. În al doilea rând, din procesele verbale rog serviciul relaţii cu consilieri să scoată dacă la acele hotărâri, acele puncte, au fost invocate de către noi consilierii în cadrul şedinţelor de consiliu, pentru că în acel moment putem constata că avem o problemă gravă cu privire la felul în care se acordă viza de legalitate şi să de acceptul de legalitate din partea secretarului consiliului local.
D-l consilier Peti: - eu trebuie să supun la vot următoarea variantă, care ar fi varianta II fără art. 3 şi 4.
D-l consilier Pui: - să dăm citire la ceea ce supunem la vot ca să fie bine însuşită de toţi colegii.
Art. 1: Se aprobă prelungirea contractului de concesiune nr. 453/13.06.2003, asupra terenului situat în municipiul Târgu-Mureş, str. Corneşti în dreptul nr. 92-94, în suprafaţă de 200 mp, aşa cum este prevăzut în planul de situaţie anexat contractului mai sus menţionat, în favoarea SC Radio Tel SRL, pe o perioadă de cinci ani.
Art. 2: Celelalte clauze ale contractului de concesiune rămân neschimbate până la termenul de la alin sau de la art. 1.
Art. 3 Cu ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri se încredinează Direcţia Economică şi Administraţia Domeniului Public şi compartimentul Arhitect şef.
Indiferent ce variantă ar fi, să supun la vot ceea ce eu am dat citire.
D-l consilier Peti: - supun la vot dacă nu trece varianta III.
Vă rog să votăm varianta III care este varianta II fără art. 3 şi 4.
D-l consilier Maior: - propun să supuneţi la vot fiecare articol separat ca să nu mai avem nicio problemă; din varianta III pe care o avem în dosare. E o variantă în dosare, fiecare articol să fie supus separat la vot. Dacă  este cum spune d-l Brişcaru, înseamnbă că sunt de ajuns 14 voturi la primul punct.
D-l consilier Sabău: - au picat pe rând toate propunerile, iar acum ne situăm în faţa variantei III, însuşită şi de către iniţiator. Varianta III, art. 1 spune: Se aprobă prelungirea contractului de concesiune nr. 453/13.06.2003, asupra terenului situat în municipiul Târgu-Mureş, str. Corneşti în dreptul nr. 92-94, în suprafaţă de 200 mp, aşa cum este prevăzut în planul de situaţie anexat contractului mai sus menţionat, în favoarea SC Radio Tel SRL, până la edificarea unui turn de comunicaţii de către municipiul Târgu-Mureş în zona Platoului Corneşti.
D-l consilier Peti: aceasta este varianta propusă de d-l Bakos.
D-l consilier Sabău: da, asta am spus. Este varianta propusă de dl. Bakos şi asumată de iniţiator.
D-l consilier Peti: supun la vot art. 1 în varianta citită de dl. Sabău. Propusă de dl. Bakos şi agreată de dl. Pui.
Cine este pentru? – 11 voturi
Cine este împotrivă? – 2 voturi
Cine se abţine? – 6 abţineri
Respins
D-l consilier Pui: ultima propunere la art. 1, eu ca iniţiator propun la 2 ani. Vă rog să supuneţi la vot cu 2 ani şi în acest timp poate ne hotărâm ce facem pe viitor.
Cioban: de la Radiotel au făcut nişte cereri. Nu pştiu dacă dv. sunteţi reprezentantul lor, ca să puteţi urca, coborî, etc. trebuie să ne axăm pe cererea lor. Poate că nici nu agreează 2 ani; nu avem de unde să ştim.
D-l consilier Peti: supun la vot art. 1 în varianta citită de dl. Sabău, iniţiată de dl. Bakos şi avizată de iniţiator şi completată de iniţiator cu 2 ani.
D-l consilier Maior: - am o propunere şi  cred că veţi fi în asentimentul meu. Varianta II pe care o aveţi în mape, exact cum este, cu „până la edificarea unui turn de telecomunicaţii în zona Platou, dar nu mai mult de 6 luni”. La punctul 3, nu circa, ci „de până la 200 mii euro”. 6 luni de zile sunt i domnii, dacă noi nu reuşim în  6 luni, mai poate interveni cu hotărâre de consiliu, mai prelungim 6 luni, nu văd care e problema. Votăm cu două treimi, 6 luni de zile maxim, după care mai revine o dată, îi mai prelungim dacă nu reuşim.
D-l consilier Pui: - la prelungirea contractului cu Siletina nu trebuiau două treimi? Eu nu mai înţeleg  nimic. Ori facem pauză, ori am impresia că fac parte dintr-un mediu  alcoolico-prostesco-grotesc. Nu mai înţeleg nimic.
D-l consilier Peti: revenim la vot, art. 1 în varianta citită de dl. Sabău, iniţiată de dl. Bakos şi avizată de d-l Pui, cu prelungire pentru 2 ani.
Cine este pentru? – 9 voturi
Cine este împotrivă? – 1 vot
Cine se abţine? – 9 abţineri
Respins.
Revine varianta d-lui Maior, cu 6 luni şi la art. 3 „cel mult 200 mii euro”.
Cine este pentru? – 13 voturi
Cine este împotrivă? –
Cine se abţine? – 6 abţineri
Respins

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu