joi, 3 mai 2012

Adio, guvernare PD


Plecarea guvernanţilor PDL de la masa cu bunătăţi, a fost marcată de nişte declaraţii care consfinţesc faptul că noi nu am avut halucinaţii când am spus despre ei că sunt aroganţi, dispreţuitori, cinici şi nepăsători.
Doamna Elena Udrea a citit în globul de sticlă că românilor le va părea rău după „partidul unic”, cel târziu până în toamnă. Probabil, că clientela politică va plânge după sălile de fitness de 1,5 milioane de euro în sate cu media de vârstă de 80 de ani dar fără apă potabilă şi canalizare, după bazinele de înot şi pationoarele la preţ dublu faţă de surorile occidentale, precum şi după telefericele şi telegondolele în zone unde numai ursul carpatin şi caprele negre fac turism.
            Domnul Boc a vorbit despre momentul de răscruce în care oportuniştii se despart de adevăratele caractere. Aş fi curios să îl întreb, dacă sunt mari caractere bărbaţii politici din PD, care
în văzul ţării, filmaţi de televiziuni, îşi împărţeau numere de ordine şi se înghesuiau la coadă să pupe mâna domnei mai-sus amintite, deşi, după cum ştim, parcă doamna Roberta Anastase a participat pe vremuri la concursuri de frumuseţe.
            Domnul efemer prim-ministru Ungureanu, a afirmat că dacă guvernul domniei sale pică, se vor rupe legăturile cu delegaţia FMI, lucru infirmat zilele imediat următoare, pentru că Victor Ponta tocmai s-a întâlnit cu delegaţia Fondului.
            O altă voce puternică, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, domnul Sever Voinescu, a afirmat că poporul nu a suferit. Mă întreb, exact ca în 1989, când numeroase voci spuneau că Ceauşeştii nu ar fi trebuit împuşcaţi ci supuşi la viaţa omului obişnuit cu cartele la alimentele de bază, oamenii aceştia atât de nesimţiţi, nu ar trebui forţaţi să trăiască cu 4,5,6, sau 7 milioane pe lună, ca să îi vedem declarând că totul e în regulă?
            Domnul Flutur a plâns de grija noului guvern, atrăgând atenţia că va fi greu de preluat şi administrat situaţia economică actuală. Păi, da! La ce au lăsat în urmă, termitele şi lăcustele stau pe margine şi iau notiţe! Alături de domnia sa au mai luat poziţie şi alţi prezicători în stele, spunând că erodarea noului guvern se va răzbuna electoral asupra lui până în toamnă. Aş aminti domnului Fluture că USL-ul are suficient personal de specialitate, unii chiar foşti miniştri, care se pot apuca de lucru a doua zi după votul de investitură pe care trebuie să îl dea Parlamentul.
            Cred că lucrurile, în primă instanţă sunt simple: se vor bloca contractele economice care fură banul public, se va opri jaful din păduri mai ales în Suceava lui Flutur şi Neamţul lui Pinalti, se lasă justiţia să zburde liberă să lege pe cine trebuie, se redeschid nişte dosare de împroprietăriri ale tovarăşilor în timp ce adevăraţii proprietari înbătrânesc pe coridoarele tribunalelor, se dă curs hotărârilor definitive ale justiţiei şi se restituie pensiile şi salariile ciuntite neconstituţional, se va dispune amendarea celor care au pus afişe electorale verzi sau vişinii, cu invenţiile care ascund membrii PD sub tot felul de Alianţe ciudate…
            Dar, ceea ce s-a întâmplat bun, nu e datorat PDL-ului. Faptul că domnul preşedinte Băsescu l-a nominalizat pe Victor Ponta a făcut ca presa să vorbeasca despre în sfârşit despre co-a-bi-ta-rea preşedintelui cu o majoritate a opoziţiei, adică ceea ce se spunea deja cu luni în urmă, că este un lucru obişnuit ca exerciţiu democratic în Franţa - modelul nostru, şi este statuat atât de Constituţia franceză cât şi de cea românească. Cred că pentru electorat, este un pas important faptul că preşedintele a lăsat din braţe PD-ul şi a aplicat legea. Dacă nu cumva în spatele faptelor se ascunde vreun scenariu.
Dacă adăugăm la asta şi numirile în noul guvern, câştigătorul nr.1 se va numi România, adică scopul principal pe care trebuie să îl aibă existenţa fiecărei formaţiuni politice şi competiţia democratică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu