joi, 2 iunie 2011

ÎNĂLŢAREA DOMNULUI (ZIUA EROILOR)

Înălţarea reprezintă unul dintre cele 12 mari praznice împărăteşti ale Bisericii Ortodoxe. În această zi prăznuim momentul când Iisus Hristos s-a înălţat la cer de pe Muntele Măslinilor, care a avut loc la 40 de zile de la Înviere.
În Biserica Ortodoxă Română, sărbătoarea Înălţării Domnului (în acest an pe 2 iunie) este şi ziua dedicată pomenirii eroilor neamului, care şi-au dat viaţa pentru apărarea şi întregirea Ţării, pentru adevăr şi dreptate - prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească.
Preoţii şi Ierarhii săvârşesc slujbe de pomenire, parastase în toate catedralele, bisericile şi mănăstirile din Ţară şi străinătate, unde se roagă pentru iertarea păcatelor şi veşnica odihnă a sufletelor celor care şi-au dat viaţa pentru Neam, Ţară şi Biserică.
La Tîrgu Mureş, Ziua Eroilor a fost comemorată prin slujbe de pomenire şi depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor din zona Clinicilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu