marți, 6 septembrie 2011

TAXĂ ILEGALĂ LA WEEKEND

Organizaţia municipală a Tineretului Naţional Liberal, acţionând în baza valorilor liberale caracterizate prin respect faţă de lege si cetăţean, solicită Administraţiei Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul” să înceteze de îndată perceperea de taxe de intrare la Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul”, pentru următoarele motive:
În conformitate cu prevederile art. 14 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Serviciului public Administraţia Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul” completată prin HCLM Tîrgu-Mureş nr. 184 din 24 iunie 2010, „accesul publicului în Complexul de Agrement şi Sport Mureşul  se face contracost în perioada sezonului estival 1 mai - 31 august”. De asemenea, conform art. 47 din acelaşi Regulament, „Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul” funcţionează ca Parc Public al Municipiului Tîrgu-Mureş, aparţinător Domeniului Public, în consecinţă accesul publicului, cu respectarea prezentului Regulament este neîngrădit”
La punctul 3 al art. 7 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Serviciului public Administraţia Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul”, aprobat prin HCLM nr. 144 din 6 mai 2010, se prevede că „în perioada sezonului estival 1 mai - 31 august, activitatea de încasare a taxei de acces în complex este organizată în 4 puncte (casierii)” şi că „în sezonul estival intrarea în complex se face pe bază de bilet de intrare”.

Potrivit prevederilor din anexa 1 la HCLM nr. 411 din 16 decembrie privind aprobarea taxelor speciale pe anul 2011 pentru Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul” şi Piscina „ing. Mircea Birău” „taxele din coloana 3 (taxele de intrare) vor fi percepute numai în sezonul estival, respectiv 1 mai - 31 august.”
Administratorul Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul” nu este abilitat de lege să stabilească durata sezonului estival şi a perioadei în care se pot percepe taxe, singura autoritate abilitată în acest sens fiind Consiliul Local al Municipiului Târgu-Mureş.
În acest sens, noi, Tineretul Naţional Liberal Tîrgu-Mureş considerăm că reprezintă o jignire la adresa tîrgumureşenilor lipirea unui anunţ la intrare în Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul” în care să se prevadă faptul că datorită condiţiilor meteo favorabile s-a decis prelungirea sezonului estival şi în baza unui astfel de anunţ să se perceapă taxă de intrare.
Având în vedere că fără a exista un temei legal, Administraţia Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul” a perceput taxă de intrare şi după data de 1 septembrie, organizaţia TNL Mureş solicită de asemenea, organelor din domeniul controlului financiar-fiscal, organelor judiciare, organizaţiilor pentru protecţia consumatorilor precum şi instituţiei Primarului Municipiului Tîrgu Mureş să ia măsuri în vederea încetării acestui abuz şi să se asigure că taxele încasate în mod ilegal se varsă la Bugetul Local al Municipiului Tîrgu-Mureş şi nu sunt deturnate de la scopul în vederea căruia au fost percepute.
În conformitate cu prevederile Regulamentul de organizare şi funcţionare a Serviciului public Administraţia Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul” , aprobat prin HCLM nr. 144 din 6 mai 2010, „nerespectarea prevederilor prezentului Regulament de către angajaţii ACASM, atrage după sine răspunderea disciplinară, materială, contravenţională sau penală, după caz, şi se pedepseşte potrivit prevederilor legale”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu