duminică, 1 decembrie 2013

1 DECEMBRIE - Ziua naţională a României

Ziua de 1 Decembrie a fost adoptată ca zi naţională şi sărbătoare publică în România. prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de preşedintele Ion Iliescu şi publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990. Această prevedere a fost reluată de Constituţia României din 1991, articolul 12, alineatul 2.
Ziua naţională a României a fost între anii 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între anii 1948-1989 ziua de 23 august.
Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei României şi, totodată, realizarea unui deziderat al locuitorilor graniţelor vechii Dacii, unirea Transilvaniei cu România.


Cu ocazia Zilei Naţionale a României la Tîrgu Mureş, Prefectura Mureş, Consiliul Judeţean Mureş şi Primăria Târgu Mureş vor marca 95 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia începând cu ora 12.00, la statuia Latinităţii prin intonarea imnului naţional, prezentarea actului Unirii de la 1 Decembrie, alocuţiuni, depunere de coroane şi defilarea gărzii de onoare la care vor participa reprezentanţi ai tuturor instituţiilor publice, MAI, ale MApN, şcoli, partide politice precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale mureşene.
Prefectura va înmâna cea mai înaltă distincţie a judeţului, Fibula de la Suseni (a fost descoperită într-o cărămidărie de la marginea satului Suseni în anul 1924, datând din secolul al XII-lea Înainte de Hristos şi reprezintă o podoabă menită a evidenţia şi a răsplăti, onorific, meritele luptătorilor), unor personalităţi care s-au remarcat prin activitatea lor.
În acest an, ceremonia va avea loc duminică, 1 decembrie, de la ora 14.00, în Sala de Oglinzi a Palatului Culturii din Târgu-Mureş, iar Fibula de la Suseni va fi acordată următoarelor personalităţi: col. Mircea Dan Şuta – locţiitorul comandantului Brigăzii 6 Operaţiuni Speciale „Mihai Viteazul” Târgu-Mureş, Nicolae Băciuţ – director al Direcţiei pentru Cultură Mureş, Kelemen Attila – deputat în Parlamentul României şi Ioan Pastor – conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş.
La mulţi ani România! La mulţi ani români!







vineri, 25 octombrie 2013

PROCES – VERBAL Încheiat cu ocazia şedinţei ordinare a Consiliului local municipal Tîrgu-Mureş din data de 8 octombrie 2013


D-l consilier Pui: - legat de ce avem în mape, o notă de informare a d-nei Cioban cu privire la faptul că la data de 23.09.2013 d-l Maior Sergiu Claudiu a depus contestaţie împotriva Raportului A.N.I., la ultimul alineat scrie: “în aceste condiţii, asupra analizării situaţiei, consiliul local se poate pronunţa dacă va fi cazul, numai după rămânerea definitivă a raprotului urmare unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile care se pronunţă în cauză”.
Am câteva întrebări, sugestii, dacă pe lângă contestaţie există vreun proces de suspendare  a Raportului A.N.I., care lege şi ce articol prevede aşa ceva, pentru că, conform art. 9 alin. 2 lit. b din Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului în caz de incompatibilitate.

sâmbătă, 5 octombrie 2013

PROCES – VERBAL Încheiat cu ocazia şedinţei ordinare a Consiliului local municipal Tîrgu-Mureş din data de 19 septembrie 2013



S-a prezentat sinteza procesului-verbal al şedinţei extraordinare din data de  25 iulie 2013.
Din totalul de 23 consilieri locali,  sunt prezenţi la  începutul şedinţei 20 de consilieri. Absentează d-nii consilieri Kikeli Pal, Fărcaş Ioan şi Bakos Levente. În timpul şedinţei a sosit d-l consilier Bakos Levente, sunt prezenţi 21 consilieri locali.
D-l consilier Pui: - doamnelor şi domnilor, stimaţi consilieri, permiteţi-mi să deschid lucrările şedinţei ordinare a Consiliului local municipal Tîrgu-Mureş, din data de 19 septembrie 2013. 
În conformitate cu Dispoziţia Primarului nr.

marți, 1 octombrie 2013

INTELIGENŢA ROMÂNEASCĂ

La televiziuni  sunt  prezentate toate nulităţile, dar de oamenii de mai jos, ştie foarte puţină lume. O idee propagată destul de puternic în societatea românească de astăzi este că, deloc mândri cu originea lor, unii dintre români afirmă că toate aceste prilejuri de mândrie naţională ţin doar de domeniul trecutului, că România de astăzi ar fi... o "ţară bolnavă", fără civilizaţie, fără personalităţi marcante, ea fiind mereu "codaşa Europei".
Pentru a contracara astfel de teorii negativiste, menite să-i ţină pe români "la locul lor" (şi depărtându-i de tradiţia şi sufletul neamului românesc), teorii stabilite de cei ce se doresc "Atotputernicii Lumii", materialul actual oferă şi o serie de realizări ale geniului românesc din ultimii ani:

Comedie la şedinţele Consiliului Local Tîrgu-Mureş (IV)



PROCES – VERBAL
Încheiat cu ocazia şedinţei  extraordinare a Consiliului local municipal
Tîrgu-Mureş din data de 25 iulie  2013

S-a prezentat sinteza procesului-verbal al şedinţei ordinare din data de 11 iulie 2013.
La  şedinţă sunt prezenţi  23 consilieri locali.
D-l consilier Maior: - doamnelor şi domnilor, stimaţi consilieri, permiteţi-mi să deschid lucrările şedinţei extraordinare a Consiliului local municipal Tîrgu-Mureş, din data de 25 iulie 2013.
In conformitate cu Dispoziţia Primarului nr. 1890 din data de 18 iulie 2013 se  convoacă şedinţa extraordinară a Consiliului local municipal Tîrgu-Mureş, cu ordinea de zi  care cuprinde 14 puncte, iar în regim de urgenţă avem 4 puncte.
Supun la vot ordinea de zi, plus materialele în regim de urgenţă, iar punctul 1 în regim de urgenţă propun să-l discutăm ca prim punct pe ordinea de zi.
D-na viceprimar Ciotlăuş: – înainte de a intra în ordinea de zi, aş vrea referitor la sistarea abuzivă a apei calde în municipiul Tîrgu-Mureş la aproximativ 3000 de familii,

duminică, 29 septembrie 2013

Let's do it Romania 2013

PNL Tîrgu-Mureş, TNL Tîrgu-Mureş, CSL Mureş şi CEL Mureş au înţeles ce înseamnă un mediu mai curat, o natură mai protejată la acţiunea Let's do it Romania fiind prezente şi la cea de a 3-a ediţie.
Natura are nevoie de noi! Pornind de la acest principiu

joi, 19 septembrie 2013

Succes in noul an scolar!

DRAGI ELEVI, PROFESORI ŞI PĂRINŢI
Din timpurile vechi, când dascălul, preotul şi primarul, erau primii oameni în sat chiar şi azi, când profesorul e clasat încă la coada ierarhică a societăţii româneşti, prima zi de şcoală este o sărbătoare. E începutul unui nou an al învăţăturii sau poate al învăţării? 
De la copiii de grădiniţă până la bobocii liceeni curioşi şi plini de o falsă siguranţă, în spatele cărora se ascunde teama noului început, se îndreaptă către şcoală, acolo unde îi aşteptăm noi, dascălii. 
Nu mai suntem atât de blamaţi, desconsideraţi, de neimportanţi pentru cei care ne conduc. Acum nu mai avem promisiuni, ci chiar realizări de întregiri de salarii, ne-a revenit dreptul de transfer şi detaşare, am scăpat de încleştarea care ne sufoca uneori. 
Prin har, dăruire şi competenţe, să aprindem în elevi acea scânteie a curiozităţii, a dorinţei de cunoaştere specifică tineretului. 
Este important ca părinţii să ne fie alături, promovând un parteneriat pentru educaţie activ, stabil şi de durată, fiindcă doar astfel capătă viabilitate speranţele şi idealurile copiilor. 
Să nu uităm însă că şi noi am fost cândva tineri rebeli, chiar dacă la o altă scară şi la o altă dimensiune. Eu cred că tuturor, atât copiilor, cât şi adolescenţilor de astăzi, le este mult mai greu, deoarece societatea în care trăim nu mai oferă modele, ţinte, valori. 
Haideţi ca noi, profesorii lor să le arătăm viitoare ţeluri şi să-i învăţăm cum cinstit şi frumos să ajungă la ele. Cu siguranţă acestea vor fi un prim pas în vindecarea acestei naţiuni, pentru că totul porneşte de la educaţie şi educare. 
Informaţi-vă cu răbdare, străduinţă, dorinţă de muncă şi vom reuşi. Mintea celor cu care lucrăm e încă plină de inocenţă. Noi putem să-i învăţăm să-şi găsească drumul în viaţă, corect, cinstit şi cu fruntea sus.
Vă doresc mult succes în noul an şcolar! 


luni, 9 septembrie 2013

Hramul Bisericii Ortodoxe din Filitelnic

În ziua a opta a lunii septembrie, de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, cunoscută şi sub numele „Sfânta Marie Mică“, prima sărbătoare din cursul noului an bisericesc ce a început cu data de 1 septembrie, îşi serbează hramul numeroase parohii şi mănăstiri. Între lăcaşurile de rugăciune care îşi prăznuiesc hramul se află şi biserica ortodoxă din localitatea Filitelnic (comuna Bălăuşeri), păstorită de preotul Ioan Pop.

luni, 12 august 2013

Comedie la şedinţele Consiliului Local Tîrgu-Mureş (III)



PROCES – VERBAL

Încheiat cu ocazia şedinţei  ordinare a Consiliului local municipal
Tîrgu-Mureş din data de 11 iulie  2013

La începutul şedinţei sunt prezenţi 18  consilieri locali.  In timpul şedinţei au sosit d-nii consilieri Peti A şi Soos Z. - sunt prezenţi  20 consilieri locali.
Absentează domnii consilieri Sabău Olimpiu, Gujan Lucian şi Brişcaru  Cornel.
D-l consilier Maior: - doamnelor şi domnilor, stimaţi consilieri, permiteţi-mi să deschid lucrările şedinţei ordinare a Consiliului local municipal Tîrgu-Mureş, din data de 11 iulie 2013.
Ordinea de zi a şedinţei de cuprinde 37 de puncte, alături de care mai avem 6 puncte în regim de urgenţă.
Propun ca punctul nr. 1 în regim de urgenţă să-l discutăm la început, în rest, rămân la fel materialele din Convocator, plus cele în regim de urgenţă.
Supun la vot ordinea de zi cu modificarea propusă.
Cine este pentru? – 14 voturi
Cine este împotrivă? -
Cine se abţine? – 2 abţineri (Loghin L., Sîmpălean D.)
Nu au votat d-nii consilieri Ciotlăuş I. şi Pui S.
D-l consilier Pui: - având în vedere că la data de 4 iulie a expirat contractul de prestări servicii încheiat între Primăria Tîrgu-Mureş şi PFA Maior Sergiu Claudiu,

duminică, 28 iulie 2013

Închirierea directă către METALUL SCM a terenului în suprafaţă de 7399 mp aparţinând Municipiului Tîrgu-Mureş



EXPUNERE DE MOTIVE


privind închirierea directă către METALUL SCM a terenului  în suprafaţă de 7399 mp aparţinând Municipiului Tîrgu-Mureş





În cursul anului 2011 prin HCLM 253/30.06.2011 s-a hotărât încetarea dreptului de folosinţă fără plată pentru un teren situat în Tîrgu Mureş str. Gheoghe Doja nr. 274-276 în suprafaţă de 7805 mp aflat în proprietatea Municipiului Tîrgu Mureş.

În urma lucrărilor de măsurare a terenului s-a constatat o diferenţă între suprafaţa măsurată şi suprafaţa din acte în sensul unei diferenţe de 406 mp.

luni, 22 iulie 2013

Comedie la şedinţele Consiliului Local Tîrgu-Mureş II


Extras  PV  13 iunie 2013
Punctul nr. 19 din ordinea de zi
Proiect de hotărâre privind trecerea unei suprafeţe de teren din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Tîrgu Mureş.
D-l consilier Sabău: - raportul comisiilor de specialitate este pozitiv.
D-l consilier Pui: - la şedinţa trecută din 25 aprilie, am aprobat vânzarea sau schimbul. De ce mai trebuie să aprobăm o dată?
D-na secretar Cioban: - aşa este cum spune d-l Pui, numai că nu s-a inclus în acel proiect şi această trecere a CF-ului corespunzător tuturor CF-urilor din zonă; atât cele de sub, cât şi cele de pe lângă clădire. Atunci am fost nevoiţi să mai supunem încă o dată aprobării dv.
D-l consilier Pui: - eu m-am uitat peste material. La expunerea de motive la alin. 2, reiese faptul că la şedinţa ordinară din 25 aprilie 2013 am aprobat vânzarea a ceva ce nu era al nostru. Este încurcat. Nu ştiu cine a făcut proiectul, ceva nu este clar.
La alin. 3 din expunere scrie:  supunem proiectul de hotărâre de trecere din domeniul public, dar nu se spune al cui. Este al nostru sau al statului? Eu am cerut şi CF-uri la proiectul din 25 aprilie.
D-na secretar Cioban: - mai explic o dată: există terenuri sub centrale, cum bine ştiţi, şi pe lângă centrale,

joi, 6 iunie 2013

Comedie la şedinţele Consiliului Local Tîrgu-Mureş



Extras  PV  26 martie 2013

Punctul nr. 3 – regim de urgenţă
Proiect de hotărâre privind prelungirea pe o perioadă de 5 ani a contractului de concesiune nr. 453/13.06.2003 asupra terenului situat în Municipiul Tîrgu Mureş str. Corneşti, în dreptul nr. 92 – 94, în suprafaţă de 200 mp, aşa cum este prevăzut în planul de situaţie anexat contractului  mai sus menţionat:
D-l consilier Pui: - este un proiect foarte bine fundamentat, este vorba despre prelungirea cu 5 ani a unei  concesiuni încheiate pe 10 ani  cu firma SC Radiotel SRL, de la Platoul Corneşti, care este indispensabilă vieţii noastre, a municipiului, oferă multe servicii, apeluri de urgenţă 112, serviciul SMURD, telefonie, echipamente de comunicaţii, comunicaţii de urgenţă ale Ministerului Sănătăţii, etc. Este nevoie de prelungirea acestui contract de concesiune. Are buletine de analiză oprivind radiaţiile electromagnetice, oamenii şi-au achitat tot ce trebuie faţă de primărie. Propun să votăm materialul aşa cum este.
D-l consilier Maior: - în  ce priveşte acest material, nu văd altceva decât

duminică, 19 mai 2013

Swimathon–2013


Swimathon-ul este un eveniment special de strângere de fonduri, prin care atât persoanele fizice cât şi persoanele juridice pot desfăşura campanii de strângere de fonduri pentru susţinerea unor iniţiative şi proiecte diverse de implicare în comunitate.
Peste90 de participanţi, grupaţi în 14 echipe au luptat pentru a strânge banii necesari proiectelor înscrise în concurs.
În data de 18 mai, la Swimathon, membrii echipei DIVERS au înotat pentru ca minim 6 liceeni şi studenţi de etnie romă, voluntari ai Asociaţiei Divers, să poată participa ca şi îdrumători, alături de 36 elevi de diferite etnii în tabăra interculturală Diversitatea - O Şansă în Plus pentru Viitor!, în luna august la Sînvăsîi, pentru a ajuta la combaterea prejudecăţilor împotriva romilor prin exemplul lor personal. 
Toţi cetăţenii de bine au fost şi sunt rugaţi să sprijine echipa prin recrutarea de donatori, inclusiv online. Educaţia copiilor poate fi ajutată prin donaţii.Sper ca toţi cei care mă cunosc să sprijine programul donând pentru o cauză nobilă”.
Echipa DIVERS a înotat 49 de lungimi de bazin Olimpic. Dumneavoastră puteţi ajuta de acasă prin donaţii aici.



marți, 7 mai 2013

Interpelare în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Tîrgu Mureş din 25 aprilie 2013

După cum ştiţi, cu ocazia şedinţei Consiliului Local Tîrgu Mureş desfăşurată la data de 11 aprilie am adus în discuţie posibila stare de incompatibilitate sau conflict de interese în care s-ar putea afla domnul consilier Maior Sergiu Claudiu, solicitând, pentru clarificarea din punct de vedere juridic, un punct de vedere din partea doamnei secretar, Ciobanu Maria. 
Cu numărul 19634 din 19.04.2013 am primit un răspuns în scris din partea doamnei secretar, iar cu numărul 18820 din 12.04.2013 din partea domnului director Korpady, în ambele situaţii cuvântul de ordine fiind acela că domnul Maior Sergiu Claudiu nu este incompatibil, având în vedere că nu deţine concomitent o funcţie în aparatul propriu al primarului şi funcţia de consilier local. 
S-a făcut însă mai puţin referire la situaţia generată de faptul că domnul Maior Sergiu Claudiu are încheiat cu Primăria Tîrgu Mureş contractul nr.241 din 05.07.2012 ce are ca obiect servicii administrative de recreere, culturale şi religioase. 
Tangenţial, doamna secretar face referire la art. 90 din Legea nr.161/2003, susţinând că „din analiza sistemică a actelor normative din domeniul incompatibilităţilor se constată că acest articol cuprinde calităţi, funcţii şi entităţi economice enumerate expres, neechivoc şi fără posibilitatea de extindere asupra altor situaţii” lăsând să se înţeleagă că PFA-ul nu este enumerată în conţinutul acestui articol (lucru susţinut explicit şi de către domnul Korpady deşi, conform OUG nr.44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către PFA, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, PFA este definită ca fiind „una dintre cele mai simple forme pentru desfăşurarea activităţilor economice”). 
Dacă interpretăm strict în litera legii este adevărat, însă persoane cu specializare în drept susţin că legea trebuie interpretată şi în spiritul ei! Cu ce diferă un contract încheiat de primărie cu o societate comercială cu capital privat (aşa cum interzice art.90 din Legea nr.161/2003), de unul încheiat cu un PFA, în condiţiile în care obiectul contractului este acelaşi? 
Dacă legea ar permite, ne-am putea afla în situaţia ca fiecare dintre noi, consilieri locali, să ne înfiinţăm câte un PFA şi să încheiem contracte cu Primăria Tîrgu Mureş! S-ar agrea o astfel de variantă, sau o parte dintre noi am fi discriminaţi şi nu am fi acceptaţi? Care ar fi criteriul după care am fi selectaţi? Este adevărat că legea nu interzice explicit acest lucru însă nici nu îl permite explicit! Este fa fel de adevărat că se speculează la maxim principiul potrivit căruia „ce nu interzice legea este permis”! 
Sunt convins că doamna secretar interpretează legea corect, însă aşa cum îi convine sau cum i se cere!








miercuri, 1 mai 2013

1 mai între gunoaie


Ghena de gunoi de pe strada Măgurei, la intersecţie cu strada Păşunii, de 10-12 zile. Nu contează că la o distanţă de 3m se află un mic parc unde stau mămici cu copii în cărucioare toată ziua. Nu-i pericol de infecţii, doar e 1 mai!



vineri, 26 aprilie 2013

Proiect de hotarîre înregistrat la Registratura Primariei Municipiului Tîrgu-Mureş cu numărul 21069 / 25 aprilie 2013

Expunere de motive

privind încetarea de drept a mandatului de consilier local al d-lui Maior Sergiu Claudiu şi declararea ca vacant a unui loc de consilier local municipal, pe listele Alianţei pentru Mureş

Potrivit art. 82, alin. (2) şi (3) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul refuzului alesului local de a depune declaraţia privind interesele personale.
Văzând documentele prezentate în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal Tîrgu Mureş din data de 11 aprilie 2013 (contractul de prestări servicii încheiat între Primăria Tîrgu Mureş şi PFA MAIOR SERGIU CLAUDIU nr. 241 din 05. 07. 2012, care a produs modificări semnificative faţă de declaraţia anterioară privind interesele personale ale consilierului local) precum şi refuzul domnului consilier de a-şi reactualiza declaraţia privind interesele personale până la data de 01 februarie 2013, aşa cum prevede art. 80, alin. (1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali,
În conformitate cu prevederile art. 82, alin. (2) şi (3) din Legea 393/2004 – privind Statutul aleşilor locali, supunem aprobării dumneavoastră alăturatul proiect de hotărâre.

Iniţiator, consilier local
Prof. Pui Sebastian Alexandru




HOTĂRÂREA nr.______
din ____________ 2013

privind încetarea de drept a mandatului de consilier local al d-lui Maior Sergiu Claudiu şi declararea ca vacant a unui loc de consilier local municipal, pe listele Alianţei pentru Mureş

Consiliul Local Municipal Tîrgu-Mureş, întrunit în şedinţa ordinară de lucru,
Văzând Expunerea de motive nr.____________ din 25. 04. 2013 iniţiată de consilierul local Pui Sebastian Alexandru, privind încetarea de drept a mandatului de consilier local al domnului Maior Sergiu Claudiu şi declararea ca vacant al locului de consilier local municipal din partea Alianţei pentru Mureş.
Având în vedere prevederile art.80, alin. (1), precum şi art. 82, alin. (2) şi (3) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, 
În temeiul art. 36 alin. (1) şi alin. (9), art. 45 alin. (1), şi art. 115, alin. (1) lit. „b”, din Legea nr. 215/2001, privind administraţia publică locală, republicată, 

Hotărăşte: 
Art.1. Se ia act de încetarea de drept a mandatului de consilier local municipal al domnului Maior Sergiu Claudiu, ales pe listele Alianţei pentru Mureş şi se declară vacant locul acestuia în Consiliul Local Municipal Tîrgu Mureş.
Art.2. Prezenta hotărâre se comunică domnului Maior Sergiu Claudiu, Partidului Democrat Liberal – Mureş şi Instituţiei Prefectului judeţului Mureş.

marți, 23 aprilie 2013

Scrisoare deschisă

Trebuie să se facă dreptate! Am primit, prin email, o scrisoare şi pe care o pun la dispoziţia tuturor celor interesaţi:
Grupul local de acţiune „Târgumureşenii neaserviţi” vă semnalează un nou abuz al domnului Dorin Florea şi vătafului său Maior Claudiu, persoane care, din ce în ce mai mult, consideră oraşul nostru curtea lor privată, în care pot să facă ce vor, fără cel mai mic respect sau consideraţie faţă de lege sau locuitorii acestui oraş.Fără nici o bază legală, în data de 09.03.2013, au început lucrările de reamenajare a Parcului Sportiv Municipal, unde municipalitatea va organiza ediţia 2013 a Zilelor Târgumureşene.
Lucrările de reamenajare sunt realizate bineînţeles de către Energoplus (nu ştim de cine este condusă oficial această firmă dar, neoficial toată lumea – cu excepţia celor care ar trebui să ia măsuri - ştie că e a lui Maior Claudiu), Citadin Prest şi Las Prom.
Până aici, aparent, nu există nici o problemă, numai că aceste lucrări au fost începute şi în prezent sunt derulate fără ca primăria să fi încheiat contracte de lucrări cu societăţile comerciale amintite şi fără să deţină o autorizaţie de demolare, un studiu de fezabilitate (SF), un proiect tehnic (PT), un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) şi o autorizaţie de construire (AC), în care să fie evidenţiate tipurile de lucrări ce vor fi executate. Un simplu cetăţean al urbei, pentru a-şi efectua o modificare cât de mică la locuinţă, are nevoie de aproape toate documentele menţionate (chiar printre noi există un cetăţean sancţionat contravenţional pentru că nu a avut autorizaţie de construire), iar ditamai primăria, pentru lucrări de o asemenea anvergură, face şi desface după singura lege a cuplului Florea-Maior, adică „legea abuzului şi a bunului plac”.
Acest lucru se poate vedea cu ochiul liber şi în articolele de presă, care, în data de 05.04.2013, relatau că o comisie de lucru alcătuită din viceprimarul Ciotlăuş Ionela şi consilierii locali Maior Claudiu, Peti Andras şi Benedek Istvan au efectuat o vizită de lucru la şantierul de la Parcul Sportiv Municipal. Însăşi doamna Szekereş Iolanda, arhitect în cadrul firmei Arching din Tg. Mureş (firmă care a fost contractată pentru a întocmi documentaţia de avizare SF+PT a lucrărilor), a recunoscut cu ocazia acestei vizite că la acea dată proiectarea urma să mai dureze cel puţin o lună.
Acest fapt nu arată altceva decât că nu există documentaţie tehnică şi autorizaţii pentru realizarea lucrărilor, deci, în acest moment, lucrările se execută ilegal. Care este acoperirea legală a lucrărilor realizate de cele trei firme???
Lucrările ce vor fi executate constau, între altele, în repararea/refacerea reţelei stradale (reţea pietonală), refacerea iluminatului public, reabilitarea tribunelor, vestiarelor şi a pistei de atletism ale fostului stadion, lucrări pentru care, după umila noastră părere, este nevoie şi de avizul Inspectoratului de Stat în Construcţii.
Ne-am gândit că este nu doar bine, ci chiar obligatoriu, să cunoaşteţi toate aceste aspecte înainte de momentul în care veţi fi puşi în faţa faptului împlinit, adică a deciziei de a vota proiectul de reabilitare
În speranţa rezolvării situaţiei în favoarea cetăţenilor acestui oraş şi protejării intereselor comunităţii împotriva acţiunilor mercantile ale tandemului Florea-Maior, vă mulţumim şi vă asigurăm de buna noastră credinţă, cu precizarea că, prin contribuţia fiecărui membru al grupului nostru de acţiune, ne-am dat silinţa să fim utili acelor reprezentanţi ai comunităţii – adică dumneavoastră – care simţim că ne reprezintă cu adevărat şi în mod onest.

Târgumureşenii neaserviţi

P.S. Vă transmitem şi un set de fotografii care dovedesc cele susţinute de noi în rândurile de mai sus.