miercuri, 6 aprilie 2016

Cluj Arena - Mureş Nema

Vom aduce din nou lumea la stadion

       Stadionul municipal din Târgu Mureş a găzduit momente de glorie şi onoare a sportului mureşean. 
Acest stadion a fost lăsat în paragină de Primăria Târgu Mureş (http://fcm-tirgumures.info/2010/08/fostul-stadion-municipal-a-intrat-in-patrimoniul-primariei-targu-mures-ce-se-va-intampla-cu-el/). De ani de zile lucrările s-au lăsat aşteptate, iar astăzi se află în fază incipientă.
Noi, ALDE Mureş, cerem executivului primăriei municipiului Târgu Mureş urgentarea lucrărilor de modernizare a vechiului stadion astfel încât echipa locală de fotbal să aibă unde juca, pentru a nu avea de suferit, în condiţiile în care recent ANAF a scos la licitaţie stadionul pe care joacă echipa, Asociația Sportivă Ardealul Târgu Mureș (http://www.sport.ro/liga-1/incredibil-anaf-a-scos-la-vanzare-stadionul-lui-asa-tg-mures-cat-costa-ca-sa-ti-cumperi-arena-in-liga.html ).
Cei care au dus echipa în faliment şi au gestionat prost banii (de ordinul milioanelor de EURO) trebuie să-şi asume acest eşec.
Stadionul Trans Sil a fost o improvizaţie de familie a lui Maior care a luat cu titlu gratuit stadionul şi a pompat bani publici într-o improvizaţie privată. Ani de zile pentru a nu face concurenţă acestei improvizaţii private, stadionul oraşului a fost ţinut în paragină, nefuncţional.
După falimentul stadionului Trans Sil ...urmează şi cel al transportului local ? Câte falimente mai urmează? Salubriserv este FALIT...etc etc
Fiind finalizate lucrările de modernizare a stadionului Municipal se pune capăt afacerilor de tip clientelar pe bani publici.
Adevărata ASA, adevăratul Stadion; potrivit zicalei: „înainte era mai bine

Iată ce-mi declara un fost mare jucător al formaţiei ASA Târgu Mureș (Asociția Sportivă a Armatei), Cribdilean Jean:“Sunt foarte mâhnit în privinţa amenajării stadionului municipal, unde echipa locală, fosta ASA Târgu Mureș (Asociția Sportivă a Armatei) a dobândit cele mai multe performanţe din trecut (anii ´70-´90). 
Amintirile frumoase cu mii de spectatori, cu stadionul plin, cu vuietul şi tropotul iubitorilor de fotbal mă răscolesc şi chiar îmi provoacă o stare de nostalgie pentru prezent, gândindu-mă la forurile locale care stau cu mâinile încrucişate şi privesc în zare. Mărturisesc că nu înţeleg cum bugetele locale a unor mici localităţi (Giurgiu, Chiajna) permit construcţia unor stadioane moderne iar forurile noastre locale nu reuşesc nici măcar să reabiliteze un stadion de tradiţie cu performanţe notabile în trecut. Îmi pun întrebarea: Nu se vrea modernizarea unui obiectiv cu aşa tradiţie cum a fost stadionul din Parcul Municipal?
Vorbind despre fotbalul local nu pot să înţeleg de ce în ultima perioadă la Târgu Mureş ajung jucători expiraţi, aflaţi la final de carieră (gen Zicu, Mutu, Brandan, etc) care prin prestaţiile avute demonstrază că nu au simţul răspunderii de a se retrage în glorie”.
Fotbalul mureşean are nevoie de un stadion adevărat!


Un comentariu:

  1. http://ardealnews.ro/2017/05/30/incredibil-jurnalist-din-mures-amendat-de-politie-pentru-un-articol-acuzatii-de-santaj/

    RăspundețiȘtergere