vineri, 26 aprilie 2013

Proiect de hotarîre înregistrat la Registratura Primariei Municipiului Tîrgu-Mureş cu numărul 21069 / 25 aprilie 2013

Expunere de motive

privind încetarea de drept a mandatului de consilier local al d-lui Maior Sergiu Claudiu şi declararea ca vacant a unui loc de consilier local municipal, pe listele Alianţei pentru Mureş

Potrivit art. 82, alin. (2) şi (3) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul refuzului alesului local de a depune declaraţia privind interesele personale.
Văzând documentele prezentate în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal Tîrgu Mureş din data de 11 aprilie 2013 (contractul de prestări servicii încheiat între Primăria Tîrgu Mureş şi PFA MAIOR SERGIU CLAUDIU nr. 241 din 05. 07. 2012, care a produs modificări semnificative faţă de declaraţia anterioară privind interesele personale ale consilierului local) precum şi refuzul domnului consilier de a-şi reactualiza declaraţia privind interesele personale până la data de 01 februarie 2013, aşa cum prevede art. 80, alin. (1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali,
În conformitate cu prevederile art. 82, alin. (2) şi (3) din Legea 393/2004 – privind Statutul aleşilor locali, supunem aprobării dumneavoastră alăturatul proiect de hotărâre.

Iniţiator, consilier local
Prof. Pui Sebastian Alexandru




HOTĂRÂREA nr.______
din ____________ 2013

privind încetarea de drept a mandatului de consilier local al d-lui Maior Sergiu Claudiu şi declararea ca vacant a unui loc de consilier local municipal, pe listele Alianţei pentru Mureş

Consiliul Local Municipal Tîrgu-Mureş, întrunit în şedinţa ordinară de lucru,
Văzând Expunerea de motive nr.____________ din 25. 04. 2013 iniţiată de consilierul local Pui Sebastian Alexandru, privind încetarea de drept a mandatului de consilier local al domnului Maior Sergiu Claudiu şi declararea ca vacant al locului de consilier local municipal din partea Alianţei pentru Mureş.
Având în vedere prevederile art.80, alin. (1), precum şi art. 82, alin. (2) şi (3) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, 
În temeiul art. 36 alin. (1) şi alin. (9), art. 45 alin. (1), şi art. 115, alin. (1) lit. „b”, din Legea nr. 215/2001, privind administraţia publică locală, republicată, 

Hotărăşte: 
Art.1. Se ia act de încetarea de drept a mandatului de consilier local municipal al domnului Maior Sergiu Claudiu, ales pe listele Alianţei pentru Mureş şi se declară vacant locul acestuia în Consiliul Local Municipal Tîrgu Mureş.
Art.2. Prezenta hotărâre se comunică domnului Maior Sergiu Claudiu, Partidului Democrat Liberal – Mureş şi Instituţiei Prefectului judeţului Mureş.

marți, 23 aprilie 2013

Scrisoare deschisă

Trebuie să se facă dreptate! Am primit, prin email, o scrisoare şi pe care o pun la dispoziţia tuturor celor interesaţi:
Grupul local de acţiune „Târgumureşenii neaserviţi” vă semnalează un nou abuz al domnului Dorin Florea şi vătafului său Maior Claudiu, persoane care, din ce în ce mai mult, consideră oraşul nostru curtea lor privată, în care pot să facă ce vor, fără cel mai mic respect sau consideraţie faţă de lege sau locuitorii acestui oraş.Fără nici o bază legală, în data de 09.03.2013, au început lucrările de reamenajare a Parcului Sportiv Municipal, unde municipalitatea va organiza ediţia 2013 a Zilelor Târgumureşene.
Lucrările de reamenajare sunt realizate bineînţeles de către Energoplus (nu ştim de cine este condusă oficial această firmă dar, neoficial toată lumea – cu excepţia celor care ar trebui să ia măsuri - ştie că e a lui Maior Claudiu), Citadin Prest şi Las Prom.
Până aici, aparent, nu există nici o problemă, numai că aceste lucrări au fost începute şi în prezent sunt derulate fără ca primăria să fi încheiat contracte de lucrări cu societăţile comerciale amintite şi fără să deţină o autorizaţie de demolare, un studiu de fezabilitate (SF), un proiect tehnic (PT), un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) şi o autorizaţie de construire (AC), în care să fie evidenţiate tipurile de lucrări ce vor fi executate. Un simplu cetăţean al urbei, pentru a-şi efectua o modificare cât de mică la locuinţă, are nevoie de aproape toate documentele menţionate (chiar printre noi există un cetăţean sancţionat contravenţional pentru că nu a avut autorizaţie de construire), iar ditamai primăria, pentru lucrări de o asemenea anvergură, face şi desface după singura lege a cuplului Florea-Maior, adică „legea abuzului şi a bunului plac”.
Acest lucru se poate vedea cu ochiul liber şi în articolele de presă, care, în data de 05.04.2013, relatau că o comisie de lucru alcătuită din viceprimarul Ciotlăuş Ionela şi consilierii locali Maior Claudiu, Peti Andras şi Benedek Istvan au efectuat o vizită de lucru la şantierul de la Parcul Sportiv Municipal. Însăşi doamna Szekereş Iolanda, arhitect în cadrul firmei Arching din Tg. Mureş (firmă care a fost contractată pentru a întocmi documentaţia de avizare SF+PT a lucrărilor), a recunoscut cu ocazia acestei vizite că la acea dată proiectarea urma să mai dureze cel puţin o lună.
Acest fapt nu arată altceva decât că nu există documentaţie tehnică şi autorizaţii pentru realizarea lucrărilor, deci, în acest moment, lucrările se execută ilegal. Care este acoperirea legală a lucrărilor realizate de cele trei firme???
Lucrările ce vor fi executate constau, între altele, în repararea/refacerea reţelei stradale (reţea pietonală), refacerea iluminatului public, reabilitarea tribunelor, vestiarelor şi a pistei de atletism ale fostului stadion, lucrări pentru care, după umila noastră părere, este nevoie şi de avizul Inspectoratului de Stat în Construcţii.
Ne-am gândit că este nu doar bine, ci chiar obligatoriu, să cunoaşteţi toate aceste aspecte înainte de momentul în care veţi fi puşi în faţa faptului împlinit, adică a deciziei de a vota proiectul de reabilitare
În speranţa rezolvării situaţiei în favoarea cetăţenilor acestui oraş şi protejării intereselor comunităţii împotriva acţiunilor mercantile ale tandemului Florea-Maior, vă mulţumim şi vă asigurăm de buna noastră credinţă, cu precizarea că, prin contribuţia fiecărui membru al grupului nostru de acţiune, ne-am dat silinţa să fim utili acelor reprezentanţi ai comunităţii – adică dumneavoastră – care simţim că ne reprezintă cu adevărat şi în mod onest.

Târgumureşenii neaserviţi

P.S. Vă transmitem şi un set de fotografii care dovedesc cele susţinute de noi în rândurile de mai sus.