marți, 23 octombrie 2012

HOTĂRÂREA nr. 92 din 27 septembrie 2012 privind amplasarea unor grupuri sanitare în unele zone aglomerate din cartierele municipiului Tîrgu Mureş



Consiliul local municipal Tîrgu-Mureş, întrunit în şedinţă ordinară de lucru,

Văzând expunerea de motive nr. 34242  din24.08.2012 prezentată de consilierul local Pui Sebastian Alexandru, privind dotarea cu grupuri sanitare a parcurilor și zonelor aglomerate din cartierele municipiului Tîrgu Mureș

În temeiul art. 36, alin. (1),  alin. (2) lit. „d”, alin. (6) lit. „a”, pct.2, art. 45, alin. (1) şi art. 115 alin. (1) lit. „b” din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată,

H o t ă r ă ş t e :

Art. 1. Se aprobă amplasarea în unele zone aglomerate din cartierele municipiului Tîrgu-Mureş, de grupuri sanitare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi, în următoarele locaţii:
Cartier Dâmbul Pietros – zona Ansamblul Artistic “Mureșul”;
Cartier Mureșeni – zona Record (Profi);
Cartier Tudor Vladimirescu – zona Diamant;
B-dul Pandurilor (vis-à-vis de MBO)

Art. 2. Lucrările de la art. 1 se vor executa şi se vor aloca sumele necesare din bugetul local pe anul 2013 la propunerea autorităţii publice executive.
Art. 3. Întreţinerea, paza şi consumabilele necesare funcţionări în condiţii optime, vor fi asigurate prin serviciul public de specialitate - Serviciul Public de Utilităţi Municipale, care va propune stabilirea cunatmului de utilizare a acestora.
Art. 4. Cu aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri se încredințează Primarul Municipiului Tîrgu Mureș dr. Dorin Florea, prin Serviciul Public de Utilităţi Municipale, Administraţia Domeniului Public, Compartimentul Arhitect şef şi  Direcţia Economică.

Preşedinte de şedinţă
ing. Maior Claudiu
                          


Contrasemnează
Secretarul municipiului Tîrgu-Mureş
Maria Cioban

Dotarea cu grupuri sanitare a parcurilor şi zonelor aglomerate din cartierele municipiului Tîrgu Mureş



E X P U N E R E     D E     M O T I V E

privind dotarea cu grupuri sanitare a parcurilor şi zonelor aglomerate din cartierele municipiului Tîrgu Mureş



Luând în considerare sesizări ale cetăţenilor, patronilor şi administratorilor unităţilor de tip restaurant, bar, etc. potrivit cărora oamenii îşi fac "nevoile" în cadrul acestora sau între blocurile de locuinţe datorită lipsei grupurilor sanitare din zona parcurilor, în special a celor de joacă pentru copii, a pieţelor, bisericilor, zonelor aglomerate, se impune luarea unor măsuri urgente în acest sens ca un minim semn de civilizaţie.
Cu greu ne mai putem imagina în ziua de astăzi un spaţiu public, civilizat, fără toalete ecologice, moderne, curate şi uşor de folosit. Acestea se construiesc, se menţin şi se dezafectează rapid. Într-un parc sau într-un loc aglomerat fără apă curentă sau canalizare, acestea reprezintă cea mai comodă şi, cea mai ieftină opţiune.
De asemenea  dotarea cu grupuri sanitare îmbunătăţeşte siguranţa, sănătatea si buna dispoziţie a populaţiei, previne răspândirea bolilor transmisibile, reduce cheltuielile de buget, prin costurile prevăzute pentru îndepărtarea gunoaielor.
Prin prezentul proiect de hotărâre se propune închirierea, amplasarea şi întreţinerea unor toalete publice de mai multe tipuri în funcţie de zonele unde vor fi amplasate: automate, racordabile la reţeaua de canalizare şi electricitate, ecologice mobile şi destinate persoanelor cu dizabilităţi în următoarele zone: Cartier Dâmbul Pietros (Ansamblul Artistic Mureşul), Cartier Mureşeni (Record), Cartier Tudor Vladimirescu (Diamant), Bd. Pandurilor (vis-à-vis de MBO).
Întreţinerea, paza şi consumabilele necesare funcţionării în condiţii optime, vor fi asigurate prin serviciul public de specialitate – Serviciul Public de Utilităţi Municipale, care va stabili taxele de utilizare a acestora.

luni, 8 octombrie 2012

STEAUA - FC Copenhaga

    După o lungă perioadă, Steaua are un început bun de sezon. Cu Laurenţiu Reghecampf pe bancă, roş-albaştrii au avut până în prezent un parcurs aproape fără greşeală în Liga Întâi, cu 25 de puncte acumulate după 10 etape disputate. Marele examen a fost cel de joi seară, atunci când trupa stelistă a dat piept cu FC Copenhaga, în grupele Europa League. Danezii au venit la Bucureşti din postura de lideri ai grupei E, după ce în primul meci s-au impus cu 2-1 pe teren propriu în faţa celor de la Molde, în timp ce Steaua a remizat, scor 2-2, la Stuttgart.
    Disputat joi, 4 octombrie de la ora 22.05, pe Arena Naţională, în fața a 50.787 spectatori plătitori, ceea ce înseamnă că Steaua - FC Copenhaga a fost a doua partidă ca număr de spectatori, din istoria stadionului inaugurat anul trecut. La meciul cu danezii atmosfera din tribune a fost senzaţională, meciul fiind transmis în direct de ProTV. 
    Steaua Bucureşti a evoluat în formula: Tătăruşanu - G. Matei (Rusescu '64), Gardoş, Chiricheş, Pârvulescu - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, Prepeliţă (Chipciu '46), Cr. Tănase - Rocha (Nikolici '46). Min. 82 - GOOOOL Steaua! Nikolici marchează după un carambol în careul danezilor. 
    Cu 4 puncte, Steaua preia şefia grupei E a Ligii Europa. Roş-albaştrii sunt urmaţi de Molde şi FC Copenhaga, cu câte trei puncte şi Stuttgart, cu un singur punct. 
      Meciul a fost condus de o brigadă din Italia, avându-l la centru pe Luca Banti, ajutat de asistenţii Riccardo di Fiore şi Luca Maggiani, în timp ce arbitri adiţionali au fost Andrea Gervasoni şi Domenico Celi. Rezervă a fost desemnat Giorgio Niccolai, în timp ce arbitrii au fost supervizaţi de către observatorul austriac Fritz Stuchlik. Delegatul UEFA pentru această partidă a fost desemnat maghiarul Marton Esterhazy.