marți, 28 august 2012

28 August: ZIUA MEA DE NAŞTERE!


Mă trezesc şi îmi amintesc vesel, nostalgic şi emoţionat că astăzi este ziua mea. Pe vremea asta, în urmă cu 40 de ani, la Topliţa, într-o zi de duminică abia dădeam ochii cu lumea. Un pic mai târziu, după vreo şase ani mi-am dat seama că am o soră mai mică. Au venit şi vremurile petrecute la bunici,  unde cu cei doi verişori ai mei distrugeam tot: garduri, flori, căpiţe. Au trecut toate, şcoli, căsătorie….a fost frumos. Şi în adâncul sufletului meu mă gândesc cu regret la copilărie, la casa părintească, la părinţi, bunici, rude, prieteni, colegi.
Ziua mea de naştere este un prilej de bucurie şi de fericire, nu fac mare caz de trecerea anilor şi să fiu sincer, nu mă afectează prea tare...anul acesta împlinesc 40 de ani şi mă simt la fel de tânăr, ca la 20 de ani !!!
În această zi răspund numai eu la telefon acasă, pentru că aştept felicitările prietenilor. Unii uită, dar mă bucur de cei care îşi amintesc. Aştept ca viaţa să mă surprindă plăcut în această zi. Cu gânduri bune şi urări de la cei dragi, precum şi cu prezenţa lor… Mulţumesc anticipat celor care îmi vor spune “La mulţi ani!”.
Ziua de naştere ne-o putem sărbătorii într-o mulţime de feluri. Uneori, am dori să ne izolăm undeva şi să nu mai fim nevoiţi să întâmpinăm cu faţa veselă musafirii care ne amintesc că a mai trecut un an. Alteori, am dori să facem o petrecere super. În alte cazuri, vrem să facem ceva ieşit din comun, care să marcheze această zi.
Cum am scris acest articol, am descoperit cât de multe ar fi de spus pe marginea aceastei  teme, mai ales că 28 august reprezintă Ziua Limbajului.
Persoanele născute pe 28 august sunt experte în utilizarea limbajului şi a tehnicii. Folosind acest cuvânt într-un sens mai larg, mă refer la limbajul meseriei. În mod frecvent, nativii care nu vorbesc prea mult, stăpânesc foarte bine datele tehnice ale meseriei pe care o au. Ei sunt preocupaţi de ceea ce fac până la cel mai mic detaliu şi sunt foarte convingători. Ei ştiu cum să îi facă pe cei din jurul lor să se gândească la un anume lucru, să îl admire şi poate chiar să fie de acord cu el. Nativii zilei de 28 august sunt foarte buni negociatori.
Există persoane născute pe data de 28 august care nu sunt conştiente de puterea lor intelectuală. Acest lucru se datorează alegerii premature sau greşite a carierei. Cu ajutorul studiului şi lecturii, nativii ar putea să îşi pună în valoare talentul legat de folosirea limbajului şi a ideilor.
Nativii acestei zile au un succes deosebit în calitate de preoţi, consilieri, asistenţi sociali, politicieni şi în alte meserii asemănătoare cu acestea. Pentru persoanele născute pe 28 august, responsabilităţile familiale şi sociale sunt foarte importante. Din această cauză, ar trebui sa fie foarte atenţi atunci când oferă sfaturi pentru că acestea ar putea influenţa vieţile celorlalţi.
Câteva sfaturi pentru cei născuţi pe 28 august:
· să aplice şi ei sfaturile pe care le oferă altora;
·  să fie atenţi să nu devină puritani;
· să nu condamne orice fel de distracţie şi plăcere din cauza unui sistem de valori rigid şi intolerant;
· să înveţe să fie mai flexibili şi mai receptivi la sentimentele celorlalţi,
· să asculte si alte puncte de vedere;
· să nu îi sufoce pe cei din jurul lor cu explicaţii şi cu exemple;
· să nu piardă din vedere imaginea de ansamblu;
să aleagă drumul cel bun şi să îl urmeze;

joi, 9 august 2012

Aşa se lucrează la Primăria Tîrgu Mureş !!!




   Cerere depusă cu trei luni în urmă la sediul Primăriei Municipiului Tîrgu-Mureş,  registratura Primăriei Municipiului are următorul status:

Adresant:
PUI SEBASTIAN,TÎRGU MUREŞ,
Nr. cerere:
21696-18/5/2012 . Termen limită
Problema :
SOLICITA COMUNICARE CONCLUZIILE COMISIEI NUMITA IN BAZA HCLM 253/2011, PRIVIND MOD DE GESTIONARE PE VIITOR A TERENULUI SITUAT IN TG.MURES STR.GH.DOJA NR.274-276
Compartiment :
Compartiment juridic, exproprieri şi demolări
Mod rezolvare :
NEREZOLVAT




H O T Ă R Â R E A   nr. 253
din 30 iunie 2011

privind  unele măsuri în reglementarea situaţiei juridice a unui teren  în suprafaţă de 7.805 mp situat în Tîrgu Mureş str. Gh. Doja nr. 274-276


Consiliul local municipal Tîrgu Mureş, întrunit în şedinţa ordinară de lucru,
Văzând expunerea de motive nr. 59988 din 24.06.2011 prezentată de d-nul consilier local Pui Sebastian Alexandru  privind terenul în suprafaţă de 7.805 mp, situat în Tîrgu Mureş str. Gheorghe Doja, nr. 274 - 276,
În conformitate cu prevederile Legii nr. 213/1998, privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, ale Legii nr. 18/1991 privind fondul funciar, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate  cu prevederile Deciziei Curţii Constituţionale nr. 913/2009,
În temeiul art. 36 alin. (1), alin. (2)  lit. „c”,  alin. 5 lit. „a”, „b”, art. 45 alin.  (3), art. 115 alin. (1), lit. „b” şi art. 123 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată,
H o t ă r ă ş t e :
Art. 1.   Se ia act de prevederile Deciziei nr. 913/2009 ale Curţii Constituţionale în ce priveşte neconstituţionalitatea art. 107 (1) din Legea nr. 1/2005, respectiv neconstituţionalitatea folosinţei fără plată a unui teren  proprietatea Statului Român,  şi se aprobă  încetarea dreptului  de folosinţă  fără plată asupra  terenului proprietatea  Statului Român din CF 121141  Tîrgu Mureş, în suprafaţă de 7.805 mp  şi pe cale de consecinţă  se completează cu noua poziţie  inventarul domeniului privat  al municipiului Tîrgu Mureş,  conform  prevederilor art. 26, 31 şi 36 din Legea nr. 18/1991 privind fondul funciar, cu modificările şi completările ulterioare, întrucât acesta a fost expropriat  de la fostul CAP, nu a fost revendicat şi fostul CAP a fost desfiinţat prin efectul legii.

Art. 2. În vederea stabilirii modului de gestionare pe viitor  a terenului în cauză, prin vânzare, concesiune sau închiriere, se constituie  o comisie formată din 5 persoane, din care se numesc următorii 2 consilieri:
- Mozes Levente Sandor                   - consilier local municipal;
- Todoran Liviu Emil Nicu                - consilier local municipal.

Art. 3. De executarea prevederilor prezentei hotărâri răspunde Administraţia Domeniului Public, Direcţia Economică şi Comisia desemnată la art. 2.

                                                                                                           
                     
 Preşedinte de şedinţă,
 psih. Roman Ioana Dana

Contrasemnează                                             
Secretarul Municipiului Tîrgu Mureş,
Maria Cioban