miercuri, 29 februarie 2012

MĂRŢIŞOR

Cu ocazia zilei de 1 Martie ofer tuturor vizitatoarelor acestui blog un mic simbol al primăverii alături de cele mai calde urări de sănătate, noroc şi căldură sufletească.

Vă doresc o primăvară plină de bucurii!

vineri, 24 februarie 2012

Proiect privind măsuri de stopare a cerşetoriei în municipiul Tîrgu Mureş

E X P U N E R E     D E     M O T I V E

privind aprobarea şi stabilirea unor măsuri de stopare a cerşetoriei în municipiul Tîrgu Mureş

Problema cerşetoriei este complexă, fenomenul fiind specific aglomerărilor urbane deoarece mediul stradal oferă alternative de obţinere a unui venit imediat prin simpla apelare la mila publică.
Există prea puţine locuri în care să nu-i vezi cu mâna întinsă. Dacă nu sunt mulţumiţi de mărunţişul pe care îl dai, încep să înjure, să te scuipe sau chiar să te îmbrâncească.

joi, 16 februarie 2012

VĂ ESTE FRIG? CITIŢI AICI!

  1. Yakuţk este polul frigului la nivel mondial;
  2. Cea mai scăzută temperatură înregistrată într-o zonă locuită a fost de - 71,2 ºC, la Oimiansk (Yakuţia);
  3. La Yakuţk, grădiniţele se închid doar dacă temperaturile depăşesc -50ºC, iar şcolile -55ºC;
  4. La Yakuţk, temperatura medie în luna ianuarie este de -45ºC;
  5. În orasul siberian, cu o populaţie de peste 200.000 locuitori, copiii se joacă afară la -30ºC;
  6. Yakuţk este singurul oraş din lume construit în întregime pe permafrost (stratul de pământ care rămâne complet îngheţat pe tot parcursul anului);
  7. Maşinile parcate pe străzile din Yakuţk scot fum pe ţeava de eşapament, motivul fiind acela că proprietarii le lasă pornite toată ziua, pentru că altfel motorul s-ar răci şi ar fi mult prea dificil să-l repornească;
  8. În Yakuţk, pe timpul verii, principalele ocupaţii ale locuitorilor sunt lucrările de întreţinere şi reparaţii la cea mai importantă instituţie şi anume megacentrala termică a oraşului, orice defectiune pe timp de iarnă însemnând moarte;
  9. La Yakuţk, femeile înfofolite în blănuri vând peşte congelat (marfa cea mai cumpărată) ori alte produse din carne (îngheţate bocnă), în piaţa în aer liber, deschisă tot timpul anului.



sâmbătă, 4 februarie 2012

AŞEZĂRILE RURALE MUREŞENE LA CINCI ANI DUPĂ ADERAREA LA UNIUNEA EUROPEANĂ

Când spun aşezare rurală, îmi amintesc de satul copilăriei mele, situat în bazinul mijlociu al Târnavei Mici şi îmi revin în memorie versurile lui Lucian Blaga:
“Lângă sat, iată-mă iarăş
Prins cu umbrele tovarăş
Toate-s altfel, omul, leatul
Neschimbat e numai satul

SUNT MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN ŞI ŞTIU CĂ O SĂ FIE BINE!

Este clar pentru toată lumea că episodul Arafat a fost picătura care a umplut paharul nemulţumirilor şi dezamăgirilor servite de către preşedintele ţării împreună cu cei care-l înconjoară în ultimii ani.
Nu am decât cuvinte de LAUDĂ şi RESPECT pentru toţi TÎRGUMUREŞENII care au ieşit în stradă şi s-au manifestat cum au ştiut ei cel mai bine. Tirgumuresenii au demonstrat că nu le este frică şi au înţeles că a venit momentul să spunem: AJUNGE! SUFICIENT! CIRCUL A LUAT SFÂRŞIT!
În ciuda gerului de afară, sper ca şi in zilele următoare să se întâmple din nou iar rândurile protestatarilor să se îngroaşe.
S-a ajuns într-un moment dificil, pe care sper să-l depăşim împreună.