duminică, 29 ianuarie 2012

DESPRE ACTIVITATEA DE CONSILIER LOCAL PE ANUL 2011

Dincolo de aspectul legal al problemei, depunerea raportului de activitate este, în primul rând, o obligaţie morală faţă de cetăţenii oraşului care m-au votat şi datorită cărora am ajuns să ocup un loc în Consiliul Local Municipal Tîrgu Mureş. Cine doreşte, poate citi raportul aici. De asemenea, cei care doresc să cunoască activitatea colegului de partid, Ceontea Călin, o pot face aici.

duminică, 22 ianuarie 2012

ALEXANDRU IOAN CUZA

M-am gândit că ar fi bine să aflăm câteva lucruri despre cel al cărui nume îl sărbătorim cu ocazia Unirii din 24 ianuarie.
Alexandru Ioan Cuza (sau Alexandru Ioan I – născut la 20 martie 1820 în Galaţi / Bârlad (după unele surse) România – decedat la 15 mai 1873, în Heidelberg, Germania), a fost:
  • fondatorul României moderne;
  • domn al Moldovei (ales la Iaşi, la 5 ianuarie 1859);
  • domn al Munteniei (ales la Bucureşti, la 24 ianuarie 1859).
Astfel românii, deşi nu au călcat dorinţa marilor puteri de a avea două ţări cu doi domnitori,

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Crezul PNL – 1920 (extras)

CRED ÎN PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL

CRED ÎN PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, care a sfărâmat jugul Turcilor şi a făcut din ţara mică, necunoscută şi pierdută de la gurile Dunării, Regatul puternic şi preţuit de toate popoarele lumii.

duminică, 1 ianuarie 2012

SFÂNTUL VASILE CEL MARE - Model de iubire al aproapelui şi de trăire creştină

Fii atent la sufletul tău. Pe el să-l împodobeşti şi să-l faci să strălucească cu frumuseţea cea din virtute!” (Sfântul Vasile cel Mare).

            Trăim într-o societate care are nevoie de modele. Zbuciumul grijilor cotidiene, ne întunecă parcă raţiunea şi nu ne mai lasă să înţelegem că apa cea mai bună este cea de la izvor. Izvorul vieţii veşnice este învăţătura şi viaţa Mântuitorului şi a sfinţilor. Educaţia se bazează pe modele, viaţa se ghidează  după modele, lumea îşi făureşte modele, mai mult sau mai puţin vrednice de urmat.