duminică, 30 octombrie 2011

E absurd!


După ce nu a investit ani de zile şi le-a lăsat în paragină, Primăria vinde atelierele tocmai pentru că sunt "improprii", iar vinovaţi sunt profesorii şi conducerea şcolii care au căutat finanţări proprii si au instalat geamuri termopan. Eu, unul, nu mai am cuvinte.

luni, 24 octombrie 2011

25 Octombrie – Ziua Armatei României

Moment simbolic în istoria poporului român, înscris în calendarul sărbătorilor noastre de suflet, ziua de 25 Octombrie este Ziua Armatei Române, o zi de glorie şi de cinstire pentru eroismul şi jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.
La 25 octombrie 1944, glorioasa armată română elibera ultima localitate româneasca de sub ocupaţie străină: oraşul Carei.

sâmbătă, 15 octombrie 2011

PROIECT DE HOTĂRÂRE PRIVIND REVOCAREA VÂNZĂRII LABORATOARELOR DE LA ELECTROMUREȘ

PNL Tîrgu Mureş solicită revocarea hotărârii de Consiliu Local adoptată în data de 29 septembrie privind înstrăinarea unor corpuri aparţinând Grupului Şcolar Electromureş. Prin vânzarea acestor laboratoare, elevii nu vor mai avea unde să-şi desfăşoare activitatea în condiţii normale. 950 de elevi învaţă aici. Unde se va ajunge? În acest sens, s-a cerut şi convocarea de urgenţă a unei şedinţe extraordinare de consiliu, având pe ordinea de zi această propunere.
Nu vom renunţa la lupta pentru Electromureş, campania noastră fiind: „Tîrgu Mureş, nu este de vânzare”.

duminică, 2 octombrie 2011

CUM VOR TRĂI PENSIONARII LA IARNĂ?


Materialul de faţă s-a întocmit ca o continuare a celui anterior prezentat în care s-a făcut precizarea asupra felului în care se mai poate trăi în condiţiile în care totul se scumpeşte, iar veniturile scad considerabil, astfel încât traiul zilnic poate deveni o povară greu de suportat. Dificultăţile insurmontabile apasă greu şi pe umerii celor care “au greşit că s-au născut mai repede”, iar acum sunt pensionari şi li se atrage atenţia, în mod repetat că trăiesc pe spinarea celor care sunt activi. Aceştia uită că şi pensionarii au lucrat cu ani în urmă şi au plătit, conştiincios, contribuţiile la stat, iar acum ar trebui să beneficieze de un trai liniştit şi să se bucure de anii senectuţii, la care toţi vom ajunge, fie că vrem, fie că nu vrem.
         Poate ar fi bine ca pe lângă atâtea jigniri şi umilinţe la care sunt supuşi pensionarii să se găsească resursele necesare pentru o adevărată protecţie socială şi nu ameninţarea că se vor mai tăia pensiile din cauza “crizei”.
         Scumpirile îi vor afecta drastic pe cei cu pensii mici şi probabil că încă pentru o iarnă se vor încălzi doar cu speranţă, căci de căldură în case nici nu poate fi vorba.

C)  Familie formată din 2 pensionari – apartament cu 2 camere, cu incălzire centralizată – perioada de iarnă  2011- 2012:

                   C1) Cheltuieli comune lunare:

2010
2011
Gaz metan 8m³/lună
9.5
10